Hoofdinhoud

19 juli gaat Susan Alders (50 jaar) het IJsselmeer overzwemmen. Dit doet ze niet alleen, maar samen met Marcoline Leen. Zij plaatste een oproep om samen met iemand deze uitdaging aan te gaan en dat kon Susan niet aan zich voorbij laten gaan.

Even voorstellen

Susan woont samen met haar man Robert en drie kinderen in de omgeving van Gouda. In het dagelijkse leven is zij manager financiën en ICT bij een ouderenzorginstelling in de regio van Rotterdam. ‘Zwemmen doe ik al mijn hele leven. Vroeger in de zomer maar al te graag in het buitenbad tijdens mijn studententijd in Rotterdam. In Gouda ben ik toen via een vriendin bij de Goudse Reddingsbrigade terecht gekomen,’ zegt Susan. Ze geeft daar nu zwemles en maakt deel uit van de wedstrijdploeg. ‘Het zwemmen in open water kwam steeds vaker voorbij en vind ik erg leuk. Het is fijn om je hobby te beoefenen in de mooie natuur. Ik zwem nu vaak in de de Reeuwijkse Plassen, maar ook ander natuurwater. Overigens vind ik vooral boven water mooi. Wat er onder me zwemt is altijd toch een beetje eng, dus ik zwem graag in niet al te helder water en met ogen dicht onderwater. In de Vinkeveense Plassen zag ik een keer een snoek. Daar heb ik wel extra hard door gezwommen,’ lacht Susan.

Susan Alders

‘Wat ga je precies doen?’

‘Ik ga het IJsselmeer overzwemmen. Tussen het stuk van Stavoren en Medemblik. Zo’n stuk is toch een prestatietocht en leuk om naartoe te leven. Het zal voor altijd een memorabel ding zijn. Toen mijn vader overleed in januari aan de gevolgen van parkinson vond ik het mooi om deze prestatietocht te verbinden aan een goed doel,’ vertelt ze. Het stuk wat Susan gaat zwemmen met Marcoline Leen is 22 km. Ze zullen om en om wisselen en beide steeds een uur zwemmen. Aan het einde van de tocht zullen ze beide (afhankelijk van het weer en de golven) ongeveer 3 á 4 uur hebben gezwommen.

In actie voor ParkinsonNL

Susan haar vader is dus helaas overleden aan de gevolgen van parkinson, maar ook haar schoonvader heeft parkinson. ‘We zien hoe groot de impact van deze ziekte is op het dagelijks leven. Van hunzelf, maar ook die van hun partners en naasten. Met het opgehaalde streefbedrag hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek naar de ziekte van Parkinson en meer bekendheid te creëren,’ zegt Susan.

Een tip voor jou van Susan!

Susan gaat alles op alles zetten en heeft zich enorm goed voorbereid op deze uitdaging! Wij zijn enorm trots op deze actie. ‘Het is super fijn om actief een goed doel te kunnen ondersteunen. Het is zo makkelijk. Er zijn sites zoals geef.nl die het makkelijk faciliteren. Gewoon een actie aanmaken,’ sluit Susan af.

Wil jij Susan steunen met haar enorm mooie actie? Klik dan op de knop hieronder!

Help mee

Jij kan helpen door een donatie te doen en Susan haar mooie actie te steunen. Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Gino die in actie komt tijdens de Marathon van Rotterdam. Of Nigel die de Kennedymars in Someren loopt.