Geven na leven

We zetten alles op alles om parkinson beter te kunnen behandelen, genezen en uiteindelijk voorkomen. Dat doen we niet alleen. Parkinson stoppen kan alleen met hulp van mensen zoals jij. Mensen die willen investeren in de gezondheidswinst van de generaties na hen. Door ParkinsonNL in jouw testament te benoemen, kun je daaraan bijdragen.

Ambassadeur Will Doorn ParkinsonNL

Will Doorn zet ParkinsonNL in haar testament

Sinds de oprichting van ParkinsonNL is volgens Will Doorn, levensgenieter met parkinson en ambassadeur van ParkinsonNL, de wijze van schenken veel duidelijker geworden. Will: ‘Het voordeel vind ik dat er nu verschillende parkinsonorganisaties onder een noemer vallen. ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Zij zijn onderdeel van de Parkinsonalliantie, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met de ziekte van Parkinson. Hiertoe behoren ook ParkinsonNet, Parkinson Vereniging en Dutch Parkinson Scientists. Het is veel duidelijker nu wat er met het geld gebeurt en wie het ontvangt.’

Lees verder → ‘Een kwart van mijn nalatenschap is voor de strijd tegen parkinson’

Download de brochure over nalaten

Overweeg je ParkinsonNL op te nemen in je testament? Download dan de brochure waarin we uitleg geven wat de mogelijkheden zijn en hoe je een testament opstelt.

ParkinsonNL in jouw testament, en nu?

Laat u na aan ParkinsonNL, dan ontvangen wij na uw overlijden uw gift via uw testament. Ons team zorgt voor een zorgvuldige afwikkeling, geheel naar uw wens.

Maarten Nederkoorn, ParkinsonNL

Persoonlijk advies

Wil je advies over nalaten aan ParkinsonNL en bespreken wat de mogelijkheden zijn?

Neem contact op met Maarten Nederkoorn, van ParkinsonNL, via 06 502 448 35 of stuur een mail naar maarten.nederkoorn@parkinson.nl.

Nalaten in 4 stappen:

Stap 1: Legaat of erfstelling kiezen

Met een legaat laat je een geldbedrag of een goed na aan ParkinsonNL. Benoem je ParkinsonNL als erfgenaam, dan bepaal je zelf voor welk percentage ParkinsonNL in je nalatenschap deelt.

Stap 2: Wensen vastleggen bij notaris

Bespreek je wensen met een notaris en laat de notaris deze in een testament vastleggen.

Stap 3: Onderteken testament

Neem samen met de notaris de ontwerptekst door. Is alles naar wens, onderteken dan het testament.

Stap 4: Informeer ParkinsonNL

Wil je nalaten aan ParkinsonNL, dan stellen we het op prijs als je dit aan ons laat weten. Dit is niet verplicht, maar we betrekken je graag bij onze activiteiten.

Algemeen Nut Beogende Instelling

Vanwege de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) betaalt ParkinsonNL geen successierecht of schenkingsbelasting. Een nalatenschap komt dus volledig ten goede aan ParkinsonNL.