Geven na leven

Ook na je leven kun je een belangrijke bijdrage leveren om parkinson te stoppen. ParkinsonNL zet versneld stappen door baanbrekend onderzoek en innovatie te steunen. Help onze ambities te realiseren door ParkinsonNL in je testament op te nemen. 

Toen ik een testament liet opmaken, was het voor mij niet moeilijk om parkinson daarin op te nemen. Ik heb veel baat bij de informatie die ik van de Parkinson Vereniging krijg en hoop dat er snel stappen gezet worden om deze ziekte te voorkomen.’

Will Doorn, patiënt

Nalaten in 4 stappen:

Stap 1: Legaat of erfstelling kiezen

Met een legaat laat je een geldbedrag of een goed na aan ParkinsonNL. Benoem je ParkinsonNL als erfgenaam, dan bepaal je zelf voor welk percentage ParkinsonNL in je nalatenschap deelt.

Stap 2: Wensen vastleggen bij notaris

Bespreek je wensen met een notaris en laat de notaris deze in een testament vastleggen.

Stap 3: Onderteken testament

Neem samen met de notaris de ontwerptekst door. Is alles naar wens, onderteken dan het testament.

Stap 4: Informeer ParkinsonNL

Wil je nalaten aan ParkinsonNL, dan stellen we het op prijs als je dit aan ons laat weten. Dit is niet verplicht, maar we betrekken je graag bij onze activiteiten.

Persoonlijk advies

Wil je advies over nalaten aan ParkinsonNL en bespreken wat de mogelijkheden zijn?

Neem contact op met Barbara Stork, van ParkinsonNL, via +31 (0) 33 303 29 55 of stuur een mail naar barbara.stork@parkinson.nl.

Algemeen Nut Beogende Instelling

Vanwege de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) betaalt ParkinsonNL geen successierecht of schenkingsbelasting. Een nalatenschap komt dus volledig ten goede aan ParkinsonNL.