Hoofdinhoud

Een avond, nacht en ochtend lopen. Dat gaat Nigel van den Heuvel tijdens de Kennedymars in Someren doen. Dit is een uitdaging van 80 km die gelopen moet worden binnen 20 uur. Waarom hij deze uitdaging aangaat? Dat vertelt hij je graag!

Even voorstellen

Nigel is getrouwd en woont samen met zijn vrouw in Eindhoven. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn hobby bezig: automotive. ‘Tijdens mijn HTS Autotechniek ben ik actief geweest in de Rallysport. Daarnaast vind ik het ook leuk om te koken voor vrienden en familie,’ zegt Nigel. Naast dat hij al deze hobby’s heeft, is het voor hem soms ook nodig om zijn gedachtes op een rijtje te zetten. Dan gaat Nigel het liefst een rondje fietsen of lopen. ‘Ik vind het leuk om mijzelf uit te dagen. Zo ben ik op mijn stadsfiets een keer naar Roermond gefietst en terug. Dat was 120 kilometer,’ lacht hij.

In actie voor ParkinsonNL

Helaas maakt Nigel van dichtbij mee hoeveel impact de ziekte van Parkinson kan hebben op iemands leven. ’16 á 17 jaar geleden is er parkinson bij mijn vader geconstateerd. Ik zie hoeveel last hij ervan heeft en hoeveel profijt hij bij de symptoom-onderdrukkende medicatie heeft. Ik kan helpen door een actie te starten en geld in te zamelen. Mensen helpen doe ik graag, dus op deze manier kan ik mezelf uitdagen én me inzetten voor anderen,’ zegt Nigel. Een dubbele win.

Nigel zijn fiets bij het bewijspunt: Roermond

Streefbedrag

Nigel hoopt met zijn actie zijn streefbedrag van €800,- te halen, maar ook meer bewustwording voor parkinson te creëren. ‘Ik heb recent gelezen dat het een sterk groeiende ziekte is. Als er meer bekend is over deze ziekte, kunnen er wellicht preventieve maatregelen getroffen worden,’ zegt hij. In de toekomst hoopt hij dat de ziekte verdwijnt. ‘Ik weet dat dat misschien niet haalbaar is, maar ik wil dat er in ieder geval meer bekend wordt over de oorzaak van de ziekte en preventieve maatregelen.’

Wil jij Nigel steunen met zijn mooie actie? Klik dan op de knop hieronder!

Een tip voor jou van Nigel

‘Het is een beetje cliché, maar start gewoon. Praat er met mensen over en vertel wat je wilt verbeteren in de wereld. Als er meer mensen over nadenken en praten, dan gaat het vanzelf leven. Misschien zijn er wel vrienden of familieleden die meedoen, zo kan je samen een actie starten en heb je een stok achter de deur voor die ene keer dat het regent of net te hard waait. Dus, praat erover, zoek medestanders en start! Ik heb ook in mijn actie op Geef.nl staan: ideeën zijn leuk, actie is leuker. Start klein, ervaar hoeveel energie het geeft en de volgende keer doe je het een beetje groter en met meer mensen. Het is een sneeuwbal die moet gaan rollen, maar iemand moet het eerste aanzetje maken,’ sluit Nigel af.

Help mee

Jij kan helpen door een donatie te doen en Nigel zijn mooie actie te steunen. Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Gino die in actie komt tijdens de Marathon van Rotterdam. Of Anneke die de 4Daagse in Nijmegen loopt.