Acties

Parkinson stoppen begint met een actie. Of je er nu een opzet, meedoet of een donatie schenkt: het kan allemaal. Hieronder vind je alle acties voor ParkinsonNL die bijdragen aan aan onderzoek, innovatie en voorlichting. 

1000 kilometer hardlopen in 30 dagen

Wanneer: 13 november 2021 tot en met zondag 12 december 2021

Omschrijving: Geert gaat de uitdaging aan om 1000 kilometer in 30 dagen te gaan hardlopen. Hij rent door 12 provincies en laat zijn tochten sponsoren voor de strijd tegen parkinson. ‘De impact die de ziekte heeft op het leven van mijn moeder is enorm.’

Meer informatie: Wil je Geert sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Geert van Nispen hardlopen voor ParkinsonNL

Hiley Supports ParkinsonNL

Wanneer: 3 t/m 15 december 2021

Omschrijving: Dennis en Isabelle Kramer doen in december dit jaar mee aan de Noordkaap Challenge. Een rit van ruim 7.200 kilometer, door 6 landen in 12 dagen, naar het noordelijkste puntje van Europa. Door sneeuw, in het donker over gladde wegen, de kou trotserend. En dat alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor ParkinsonNL. 

Meer informatie: Wil je Dennis en Isabelle sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Dennis en Isabelle Kramer @hileyandthehorizon

Wendy van Wijk in actie voor ParkinsonNL

Wanneer: 28 november 2021 t/m 31 januari 2022

Omschrijving: Wendy van Wijk kreeg op 47 jarige leeftijd de diagnose parkinson. Nu – vier jaar later – is ze ambassadeur van ParkinsonNL. Daar laat Wendy geen gras over groeien: ‘Als jonge parkinsonner wil ik er alles aan doen om verschil te maken.’ Met haar actie Parkinson moet NU stoppen! wil ze 50.000 euro ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. ‘Laten we nu eindelijk parkinson een keer stoppen!’

Meer informatie: Wil je Wendy sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Wendy van Wijk, ambassadeur van ParkinsonNL

Jeroen rent drie (!) marathons voor ParkinsonNL

Wanneer: 26 september 2021, 7 November 2021 en 4 juni 2022

Omschrijving: Jeroen ten Brummelhuis rent dit jaar voor ParkinsonNL. Hij neemt deel aan de Berlin Marathon, de New York City Marathon en de Spitsbergen Marathon.

Meer informatie: https://www.jtb.nl/foundation/

Push-Up Parkinson

Wanneer: t/m 31 december 2021

Omschrijving: De vader van Thijs Nowee is een aantal jaar geleden gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. Daarom (en voor alle anderen met deze verschrikkelijke ziekte) komt Thijs in actie. En niet zomaar! Voor ParkinsonNL gaat hij dit jaar 50.000 (!) push-ups doen. “Zes dagen in de week om op de zevende dag mijn spiertjes wat rust te geven en een borrel te drinken”, aldus Thijs.

Meer informatie: Het doel is om elke push-up te laten sponsoren voor € 1,-, zodat Thijs een bedrag van € 50.000,- kan doneren aan ParkinsonNL voor onderzoek, innovaties en voorlichting. Help mee via onderstaande knop.

Monoloog: Hé Mister Parkinson

Wanneer: 22 t/m 30 januari 2022

Omschrijving: In de monoloog Hé Mister Parkinson volgen we Lodewijk van Haaften. Lodewijk heeft een paar jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen. Zijn drukke baan als interimmanager en coach heeft hij voortijdig moeten opgeven. In veel opzichten is hij afhankelijk van de zorg van zijn naasten en daar heeft hij soms moeite mee. Hij worstelt met de symptomen van de ziekte, is bang voor wat er misschien komen gaat. Zeker is dat de ziekte op dit moment niet te stoppen is. Hij komt in een psychische en emotionele rollercoaster.

Meer informatie: De opbrengst van de kaartverkoop van Hé Mister Parkinson gaat volledig naar ParkinsonNL. Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande knop.

Lodewijk van Haaften in Hé Mister Parkinson

Vincent rent de marathon van Rotterdam

Wanneer: oktober 2022

Omschrijving: Vincent Knoop gaat deelnemen aan de NN Marathon Rotterdam in 2022 om geld op te halen voor ParkinsonNL.

Meer informatie: https://www.geef.nl/nl/actie/de-marathon-van-rotterdam-in-2022/donateurs

Vincent Knoop

Zelf een actie organiseren?