Acties

Parkinson stoppen begint met een actie. Of je nu meedoet aan BikevoorParkinson of een theatervoorstelling over de ziekte van Parkinson bekijkt, het kan allemaal. Doe mee met (een van de) onderstaande acties en draag bij aan onderzoek, innovatie en voorlichting. Parkinson stoppen begint bij jou.

De Parki Party

Wanneer: 4 september 2021

Omschrijving: Een persoonlijke voorstelling over de ziekte van Parkinson door mensen met parkinson. De ziekte biedt Ard, Christine, Ellis, Hans, Helma, Yvonne en Sabine een uniek perspectief op het leven en daagt hen uit het bestaan te onderzoeken en te bevragen. Jaren zwoegen wordt tot een halt geroepen, het is tijd voor verandering. Op zaterdag 4 september kun je de voorstelling bewonderen, begeleid door o.a. de musici van De Huilende Wolven. En Martin, Noortje en Renée.

De Parki Party is ook een actie gestart om ParkinsonNL te sponsoren. Om doorbraken in wetenschappelijk onderzoek te bereiken, is meer geld voor parkinson-onderzoek nodig. Wil je een donatie doen? Klik dan op de link hieronder.

Meer informatie: https://www.geef.nl/nl/actie/parky-party/donateurs

© PetraKroese@ditbenikfotografie

Push-Up voor parkinson

Wanneer: t/m 31 december 2021

Omschrijving: De vader van Thijs Nowee is een aantal jaar geleden gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. Daarom (en voor alle anderen met deze verschrikkelijke ziekte) komt Thijs in actie. En niet zomaar! Voor ParkinsonNL gaat hij dit jaar 50.000 (!) push-ups doen. “Zes dagen in de week om op de zevende dag mijn spiertjes wat rust te geven en een borrel te drinken”, aldus Thijs. Het doel is om elke push-up te laten sponsoren voor € 1,-, zodat hij een bedrag van € 50.000,- kan doneren aan ParkinsonNL voor onderzoek, innovaties en voorlichting.

Meer informatie: https://www.geef.nl/nl/actie/push-up-parkinson/donateurs

BikevoorParkinson

Wanneer: 4 september 2021

Omschrijving: Tijdens BikevoorParkinson 2021 wordt geld opgehaald voor een goed dat de kwaliteit van het leven van mensen met parkinson verbetert. Dit jaar wordt er gefietst voor alle geliefden, naasten, familie en vrienden van mensen met parkinson, kortom de partners. Partners leveren vaak ontzettend belangrijk werk door te ondersteunen, helpen en er ‘gewoon’ te zijn. Het fietsevenement BikevoorParkinson vindt plaats in Limburg met finish op de Cauberg. Iedereen kan meedoen. Kies de afstand die het beste bij je past; of je nu een geoefende fietser bent of niet.  

Meer informatie: BikevoorParkinson.nl

Zelf een actie organiseren?