Acties

Parkinson stoppen begint met een actie. Of je er nu een opzet, meedoet of een donatie schenkt: het kan allemaal. Hieronder vind je alle acties voor ParkinsonNL die bijdragen aan aan onderzoek, innovatie en voorlichting. 

Van brievenbuspakketjes tot wandelen langs het Pieterpad

Wanneer: 2022.

Omschrijving: Tonja van Namen zet zich een jaar lang op verschillende manieren in om geld in te zamelen voor ParkinsonNL. Ze verkoopt brievenbuspakketjes die je per post bij iemand laat bezorgen. Met daarin lekkers voor een hightea of een smakelijk ontbijtje. En dat is niet het enige: ‘Onze meiden van 10 en 14 jaar gaan ook bakken voor het goede doel. Denk aan brownies en koeken. En zelf ga ik nog het Pieterpad lopen dit najaar, een wandeling van 16 dagen van Groningen naar Maastricht waarbij ik de kilometers laat sponsoren en donaties ophaal.’

Meer informatie: Wil je Tonja sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Tonja van Namen Parkinson Pieterpad

100 kilometer roeien

Wanneer: 25 mei 2022.

Omschrijving: Frederique, Jamie, Leanne en Surya doen op 25 mei mee aan de Ringvaart Regatta en gaan 100 kilometer roeien voor ParkinsonNL. Niet alleen om geld op te halen, maar ook om meer mensen kennis te laten maken met de ziekte van Parkinson. ‘Wij hopen dan ook op een prachtig bedrag voor onderzoek én op meer begrip en bekendheid.’ 

Meer informatie: Wil je dit stoere roeiteam sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Ringvaart roeien Actie ParkinsonNL

Wybo’s Triathlon

Wanneer: 11 juni 2022.

Omschrijving: Eind 2021 overleed Wybo op 78-jarige leeftijd, de vader van Jan Inge. ‘Als familie en vrienden hebben we van dichtbij gezien wat een slopende ziekte parkinson eigenlijk is. Papa’s motto: heb het goed en vier het leven! Ik wil nu zelf een steentje bijdrage in de strijd tegen parkinson en eenmalig Wybo’s Triatlon (zwemmen-fietsen-hardlopen) afleggen. De triatlon, gebaseerd op zijn 78-jarige leeftijd, zal plaatsvinden in en nabij zijn geliefde stad Utrecht. 780 meter zwemmen – 78.000 meter fietsen – 7.800 meter hardlopen.

Meer informatie: Wil je Jan Inge sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Wybo's Triathlon ParkinsonNL

Op de fiets naar de Noordkaap

Wanneer: 7 juni 2022.

Omschrijving: Wetenschappelijk onderzoek is dé sleutel naar een betere toekomst, maar dit kan niet plaatsvinden zonder financiering. Daarom stapt Ad op 7 juni 2022 op de fiets naar de Noordkaap. Een tocht van ongeveer 4000 kilometer die hij in 50 dagen aflegt. Tijdens deze fietstocht zamelt hij geld in voor ParkinsonNL. Dertig jaar geleden was hij op vakantie in Noorwegen en Zweden en zei tegen zijn vrouw: ‘Hier wil ik ooit eens fietsen!’ Zijn plannen werd concreet toen hij in 2017 zelf de diagnose parkinson kreeg.

Meer informatie: Wil je Ad sponsoren? Klik op de knop hieronder. Klik op de knop hieronder.

Ad fiets naar de Noordkaap ParkinsonNL

Vincent rent de marathon van Rotterdam

Wanneer: oktober 2022

Omschrijving: Vincent Knoop gaat deelnemen aan de NN Marathon Rotterdam in 2022 om geld op te halen voor ParkinsonNL.

Vincent Knoop

Meer informatie: Wil je Vincent sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Jeroen rent drie (!) marathons voor ParkinsonNL

Wanneer: 26 september 2021, 7 November 2021 en 4 juni 2022

Omschrijving: Jeroen ten Brummelhuis rent dit jaar voor ParkinsonNL. Hij neemt deel aan de Berlin Marathon, de New York City Marathon en de Spitsbergen Marathon.

Meer informatie: https://www.jtb.nl/foundation/

– De onderstaande acties zijn inmiddels afgerond –

Quooker houdt spinning marathon

Wanneer: 19 februari 2022.

Omschrijving: Het bedrijf Quooker organiseert een spinning marathon. Dan stappen medewerkers van het bedrijf op de spinningfiets om zoveel mogelijk geld in te zamelen. ‘Er is maar één doel dat voor ons in aanmerking komt als bestemming voor het bedrag dat we met onze actie inzamelen, en dat is ParkinsonNL. Onze directeur Niels heeft de ziekte van Parkinson. En daarom raakt de ziekte ons als bedrijf en als werknemers allemaal.’ 

Meer informatie: Wil je Quooker sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Quooker ParkinsonNL

Medi Spa Annelies houdt loterij

Wanneer: tot en met 29 december 2021.

Omschrijving: In de maand december heeft Medi Spa Annelies geld ingezameld. Annelies Aarts en haar medewerkers hebben alles op alles gezet en verkochten loten, zochten sponsors en gaven veel fijne prijzen weg. Dit leidde tot het mooie bedrag van 6320 euro! De reden voor Annelies om dit te organiseren? “Het raakt me niet alleen, maar parkinson heeft ook een bijzondere link naar ons vak. Wij zorgen dat onze gasten lekker in hun vel zitten, mensen met parkinson zitten juist gevangen in hun lichaam. En helaas heb ik het van dichtbij meegemaakt en moeten toezien hoe mijn moeder door de ziekte gevangen raakte in haar eigen lichaam.”

Meer informatie: Wil je meer lezen over de actie en de beweegredenen van Annelies voor deze mooie actie? Bekijk dan even haar inspiratievolle magazine. (De actie is inmiddels afgelopen). 

Medi Spa Annelies ParkinsonNL

1000 kilometer hardlopen in 30 dagen

Wanneer: 13 november 2021 tot en met zondag 12 december 2021

Omschrijving: Geert gaat de uitdaging aan om 1000 kilometer in 30 dagen te gaan hardlopen. Hij rent door 12 provincies en laat zijn tochten sponsoren voor de strijd tegen parkinson. ‘De impact die de ziekte heeft op het leven van mijn moeder is enorm.’

Meer informatie: Wil je Geert sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Geert van Nispen hardlopen voor ParkinsonNL

Hiley Supports ParkinsonNL

Wanneer: 3 t/m 15 december 2021

Omschrijving: Dennis en Isabelle Kramer doen in december dit jaar mee aan de Noordkaap Challenge. Een rit van ruim 7.200 kilometer, door 6 landen in 12 dagen, naar het noordelijkste puntje van Europa. Door sneeuw, in het donker over gladde wegen, de kou trotserend. En dat alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor ParkinsonNL. 

Meer informatie: Wil je Dennis en Isabelle sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Dennis en Isabelle Kramer @hileyandthehorizon

Wendy van Wijk in actie voor ParkinsonNL

Wanneer: 28 november 2021 t/m 31 januari 2022

Omschrijving: Wendy van Wijk kreeg op 47 jarige leeftijd de diagnose parkinson. Nu – vier jaar later – is ze ambassadeur van ParkinsonNL. Daar laat Wendy geen gras over groeien: ‘Als jonge parkinsonner wil ik er alles aan doen om verschil te maken.’ Met haar actie Parkinson moet NU stoppen! wil ze 50.000 euro ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. ‘Laten we nu eindelijk parkinson een keer stoppen!’

Meer informatie: Wil je Wendy sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Wendy van Wijk, ambassadeur van ParkinsonNL

Push-Up Parkinson

Wanneer: t/m 31 december 2021

Omschrijving: De vader van Thijs Nowee is een aantal jaar geleden gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. Daarom (en voor alle anderen met deze verschrikkelijke ziekte) komt Thijs in actie. En niet zomaar! Voor ParkinsonNL gaat hij dit jaar 50.000 (!) push-ups doen. “Zes dagen in de week om op de zevende dag mijn spiertjes wat rust te geven en een borrel te drinken”, aldus Thijs.

Meer informatie: Het doel is om elke push-up te laten sponsoren voor € 1,-, zodat Thijs een bedrag van € 50.000,- kan doneren aan ParkinsonNL voor onderzoek, innovaties en voorlichting. Help mee via onderstaande knop.

Monoloog: Hé Mister Parkinson

Wanneer: 19 maart t/m 24 april 2022

Omschrijving: In de monoloog Hé Mister Parkinson volgen we Lodewijk van Haaften. Lodewijk heeft een paar jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen. Zijn drukke baan als interimmanager en coach heeft hij voortijdig moeten opgeven. In veel opzichten is hij afhankelijk van de zorg van zijn naasten en daar heeft hij soms moeite mee. Hij worstelt met de symptomen van de ziekte, is bang voor wat er misschien komen gaat. Zeker is dat de ziekte op dit moment niet te stoppen is. Hij komt in een psychische en emotionele rollercoaster.

Meer informatie: De opbrengst van de kaartverkoop van Hé Mister Parkinson gaat volledig naar ParkinsonNL. Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande knop.

Lodewijk van Haaften in Hé Mister Parkinson

Zelf een actie organiseren?