Acties

Parkinson stoppen begint met een actie. Of je er nu een opzet, meedoet of een donatie schenkt: het kan allemaal. Het afgelopen jaar hebben de actievoerders meer dan € 100.000,- opgehaald voor ons. Géweldig!

Hieronder vind je alle lopende acties voor ParkinsonNL. Én, ter inspiratie, een paar mooie voorbeelden van afgeronde acties. Het geld wat hiermee opgehaald wordt gaat allemaal naar onderzoek, innovatie en voorlichting voor de ziekte van Parkinson. 

BikevoorParkinson

Wanneer: 3 september 2022

Doneren kan nog tot 1 oktober 2022.

Omschrijving: Het jaarlijkse fietsevenement BikevoorParkinson vond dit jaar weer plaats in Valkenburg (Zuid-Limburg), waar o.a. mensen met parkinson, naasten en zorgverleners fietsten om geld op te halen voor parkinson. Dit jaar werd er speciaal voor online sportlessen voor mensen met parkinson op de fiets gestapt. En leuk nieuws: ParkinsonNet en ParkinsonNL verdubbelen iedere euro tot € 100.000,-.

Meer informatie: Meer lezen over BikevoorParkinson? Klik op de knop hieronder.

Fietsers tijdens BikevoorParkinson

Van brievenbuspakketjes tot wandelen langs het Pieterpad

Wanneer: heel 2022

Omschrijving: Tonja van Namen zet zich een jaar lang op verschillende manieren in om geld in te zamelen voor ParkinsonNL. Ze verkoopt brievenbuspakketjes die je per post bij iemand laat bezorgen. Met daarin lekkers voor een hightea of een smakelijk ontbijtje. En dat is niet het enige: ‘Onze meiden van 10 en 14 jaar gaan ook bakken voor het goede doel. Denk aan brownies en koeken. En zelf ga ik nog het Pieterpad lopen dit najaar, een wandeling van 16 dagen van Groningen naar Maastricht waarbij ik de kilometers laat sponsoren en donaties ophaal.’

Meer informatie: Wil je Tonja sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Tonja van Namen Parkinson Pieterpad
De diverse acties van Tonja

Wendy van Wijk in actie voor ParkinsonNL

Wanneer: 28 november 2021 t/m 31 januari 2022

Omschrijving: Wendy van Wijk kreeg op 47 jarige leeftijd de diagnose parkinson. Nu – vier jaar later – is ze ambassadeur van ParkinsonNL. Daar laat Wendy geen gras over groeien: ‘Als jonge parkinsonner wil ik er alles aan doen om verschil te maken.’ Met haar actie Parkinson moet NU stoppen! wil ze € 50.000,- ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. ‘Laten we nu eindelijk parkinson een keer stoppen!’

Meer informatie: Wil je Wendy sponsoren? Klik op de knop hieronder.

Wendy van Wijk, ambassadeur van ParkinsonNL

Berner Running Team voor ParkinsonNL

Wanneer: maart 2022 – maart 2024

Omschrijving: Alex van Beers en zijn Berner Running Team gaan 24 maanden lang zoveel mogelijk geld inzamelen voor ParkinsonNL. Er zal worden deelgenomen aan verschillende hardloopwedstrijden in Nederland.

Meer informatie: Wil je het team sponsoren? Dat kan via onderstaande knop.

Alex van Beers en zijn Berner Running Team in actie

We delen ook graag een paar afgeronde acties met je. We hopen dat het je inspireert.

Het bedrijf Quooker houdt spinning marathon

Wanneer: 19 februari 2022

Opbrengst: €  40.000,-

Omschrijving: Het bedrijf Quooker organiseerde een spinning marathon. De medewerkers van het bedrijf stapten op de spinningfiets om zoveel mogelijk geld in te zamelen. ‘Onze directeur Niels heeft de ziekte van Parkinson. En daarom raakt de ziekte ons als bedrijf en als werknemers allemaal.’ 

Het team van Quooker

Medi Spa Annelies houdt loterij

Wanneer: tot en met 29 december 2021

Opbrengst: € 6.320,-

Omschrijving: In de maand december 2021 heeft Medi Spa Annelies geld ingezameld door het verkopen van loten, het zoeken van sponsors en het weggeven van veel fijne prijzen. De reden voor Annelies om dit te organiseren? “Het raakt me niet alleen, maar parkinson heeft ook een bijzondere link naar ons vak. Wij zorgen dat onze gasten lekker in hun vel zitten, mensen met parkinson zitten juist gevangen in hun lichaam. En helaas heb ik het van dichtbij meegemaakt en moeten toezien hoe mijn moeder door de ziekte gevangen raakte in haar eigen lichaam.”

Medi Spa Annelies ParkinsonNL
Annelies met een van haar collega’s

1000 kilometer hardlopen in 30 dagen

Wanneer: 13 november 2021 tot en met zondag 12 december 2021

Opbrengst: € 9.329,-

Omschrijving: Geert heeft 1000 kilometer in 30 dagen hardgelopen. Wat een prestatie! Hij rende door 12 provincies en liet zijn tochten sponsoren voor de strijd tegen parkinson. ‘De impact die de ziekte heeft op het leven van mijn moeder is enorm.’

Geert van Nispen hardlopen voor ParkinsonNL
Geert tijdens zijn run

Hiley Supports ParkinsonNL

Wanneer: 3 t/m 15 december 2021

Opbrengst: € 8.121,-

Omschrijving: Dennis en Isabelle Kramer deden in december 2021 mee aan de Noordkaap Challenge. Een rit van ruim 7.200 kilometer, door 6 landen in 12 dagen, naar het noordelijkste puntje van Europa. Door sneeuw, in het donker over gladde wegen, de kou trotserend.

Dennis en Isabelle Kramer @hileyandthehorizon

Monoloog: Hé Mister Parkinson

Wanneer: De tour langs de theaters is ten einde. Je kunt nu de voorstelling zelf boeken. Hé Mister Parkinson maakt graag een offerte op maat. Laat je gegevens achter via onderstaande blauwe knop.

Omschrijving: In de monoloog Hé Mister Parkinson volgen we Lodewijk van Haaften. Lodewijk heeft een paar jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen. Zijn drukke baan als interimmanager en coach heeft hij voortijdig moeten opgeven. In veel opzichten is hij afhankelijk van de zorg van zijn naasten en daar heeft hij soms moeite mee. Hij worstelt met de symptomen van de ziekte, is bang voor wat er misschien komen gaat. Zeker is dat de ziekte op dit moment niet te stoppen is. Hij komt in een psychische en emotionele rollercoaster.

Meer informatie: De opbrengst van de kaartverkoop van Hé Mister Parkinson gaat volledig naar ParkinsonNL.

Lodewijk van Haaften in Hé Mister Parkinson

Zelf een actie organiseren?