Missie & visie

Parkinson stoppen begint nu. Met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Zodat ieder mens zo goed mogelijk kan leven. Uiteindelijk gaan we voor een wereld zonder parkinson. Daar staan wij voor als ParkinsonNL

Parkinson: snelst groeiende neurologische aandoening

Het aantal mensen met parkinson groeit enorm. De ziekte komt voor bij jong en oud. Bij mannen én vrouwen. Parkinson is inmiddels de snelst groeiende neurologische aandoening in de wereld. Vooral in landen met veel industrie, zoals Nederland groeit het aantal patiënten snel. ParkinsonNL voelt een enorme urgentie om versneld stappen te zetten en parkinson een halt toe te roepen.

Samen grenzen verleggen

Wij zetten alles op alles om de ziekte af te remmen en in de toekomst te voorkomen. Dat kan niet zonder succesvolle fondsenwerving. Daarmee investeren we in goede voorlichting, onderzoek en innovaties.

Jaarplan 2022

We hebben voor 2022 een Jaarplan gemaakt waarin we al onze doelen en de projecten om deze doelen te behalen, staan beschreven. 

Parkinson stoppen begint met samen het verschil te maken. Wij dagen iedereen uit mee te doen. Van onderzoeker tot zorgverlener en van patiënt tot donateur.

Samen met anderen

Parkinsonalliantie

Door krachten te bundelen hebben we veel meer impact. Daarom hebben meerdere organisaties op het gebied van parkinson op 1 april 2021 de Parkinsonalliantie Nederland opgericht. ParkinsonNL betrekt actief haar plannen en beleid met de partners van de alliantie en belanghebbenden én neemt de wensen en ideeën mee in de beleidsvorming. De partner organisaties blijven individueel werken aan hun doelen maar zien een intensieve samenwerking als de mogelijkheid om te kunnen versnellen. Parkinsonalliantie bestaat uit:

  • De Parkinson Vereniging voor mensen met parkinson en hun omgeving.
  • ParkinsonNet: een landelijk netwerk met ruim 3.400 zorgverleners gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met parkinson.
  • Dutch Parkinson Scientists: vereniging van fundamenteel en klinisch onderzoekers op het gebied van parkinson.
  • ParkinsonNL: het nieuwe fonds voor onderzoek, innovatie en bewustwording op het gebied van parkinson(isme)
Parkinsonisme Vereniging logo
ParkinsonNet logo
Dutch Parkinson Scientists logo
ParkinsonNL logo

Agenda voor Onderzoek en Innovatie

Wetenschappelijk onderzoek heeft de laatste jaren veel nieuwe inzichten opgeleverd. De komende jaren willen we versnellen. Om (de gevolgen van) parkinson de wereld uit de helpen is een krachtig offensief tegen parkinson hard nodig. De Parkinsonalliantie heeft hiervoor de Agenda voor Onderzoek en Innovatie opgesteld. Met daarin drie doelstellingen:

  1. Preventie van parkinson en parkinsonisme en een daling van het aantal mensen dat parkinson en parkinsonisme krijgt.
  2. Afremmen, stopzetten en uiteindelijk genezen van de ziekte.
  3. Vergroten van de kwaliteit van leven van mensen met parkinson en parkinsonisme.

Ook werken we samen met: