Start een actie

Parkinson stoppen begint met een actie. Of je nu gaat wandelen, fietsen, liever geld dan cadeautjes vraagt voor je verjaardag of koekjes bakt, het kan allemaal. Op jouw manier zamel je geld in voor baanbrekend onderzoek en innovaties in de zorg voor mensen met parkinson.

Zo maak je jouw actie aan:

Via geef.nl start je heel gemakkelijk jouw persoonlijke actie voor ParkinsonNL.

Stap 1: Ga naar geef.nl/nl/doel/parkinsonnl. Klik op de blauwe knop Start een geefactie en maak een account aan.
Stap 2: Vul in wat je gaat doen, wat je wilt bereiken en waarom je in actie komt.
Stap 3: Deel jouw actie, bijvoorbeeld via social media, e-mail en/of WhatsApp.
Stap 4: Houd donateurs op de hoogte, blijf je actie delen en vier je succes!

Tips om van jouw actie een succes te maken

1. Maak je actie persoonlijk en vertel jouw verhaal: waarom doe je mee en wat hoop je te bereiken met jouw actie voor ParkinsonNL? Ook goed om te doen: voeg foto’s toe.

2. Zorg ervoor dat je al wat donaties hebt voordat je jouw actie deelt.

3. Vertel iedereen over de actie en vraag ze te sponsoren.

4. Deel je actie via social media, e-mail en WhatsApp (maak bij die laatste bijvoorbeeld een groep aan). Zichtbaarheid is het halve werk. Je mag het ons ook laten weten via info@parkinson.nl Wellicht dat we jouw actie via onze kanalen nog een extra duwtje in de rug kunnen geven.

5. Gebruik de link van jouw actie op Geef.nl onder je naam in je automatische handtekening. Zo ziet iedereen die je mailt jouw actie.

6. Geef updates over je actie. Dit kunnen kleine en grote updates zijn. Denk aan een nieuwe sponsor die je binnenhaalde, over de voorbereidingen die je neemt of een tussenstand van de donaties.

7. Benader bedrijven om je te sponsoren. Sponsoren kan op veel verschillende manieren. Een voorbeeld: Annelies Medi Spa hield een loterij in haar salon waarbij de opbrengst van de verkochte loten bestemd was voor ParkinsonNL. De prijzen voor de loterij werden gesponsord door leveranciers en lokale ondernemers. En bij de challenge van Dennis Kramer en Isabelle Beukert konden bedrijven de stickers sponsoren op de auto waarmee ze hun challenge reden.

8. Bedank donateurs: een bedankje is natuurlijk heel aardig om te doen, maar inspireert wellicht ook weer anderen.

9. Is het bijna zover? En start jouw actie op korte termijn of ben je er bijna met je streefbedrag? Laat het nog een keertje weten, via alle mogelijke kanalen. De aanhouder wint en anderen helpen je graag.

10. Gebruik het logo van ParkinsonNL wist je dat veel van de actievoerders een trui of shirt laten bedrukken met ons logo? Zo ontstaat er nóg meer zichtbaarheid, voor jouw goede actie en voor onze doelen. Doe je mee? Het logo kun je hieronder downloaden om vervolgens een kledingstuk (of ander promotiemateriaal voor jouw actie) mee te bedrukken.

Dennis Kramer en Isabelle Beukert (@hileyandthehorizon) lieten het logo speciaal voor hun challenge bijvoorbeeld op een witte hoodie drukken en als sticker voor op de auto. Dat zag er niet alleen heel tof uit, maar oogt ook heel duidelijk. Kijk maar:

Downloads

Je kunt ons logo downloaden in jpg, png of svg.