Veilig doneren

Om toezicht te houden op goede doelen zijn er keurmerken ontwikkeld die moeten borgen dat het geld daadwerkelijk goed besteed wordt. ParkinsonNL heeft een CBF Erkenning (Erkend Goed Doel) en een ANBI-status. Tevens is zij lid van Goede Doelen Nederland. Een garantie voor gevers dat we een betrouwbare organisatie zijn, waar je met een gerust hart aan kunt geven.
Meer weten? Lees hieronder wat dit inhoudt.

CBF Erkenning

CBF Erkend Goed Doel

CBF is de toezichthouder voor goede doelen. Om in aanmerking te komen voor een CBF keurmerk moet je voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Erkende goede doelen dragen bij aan een betere wereld, gaan zorgvuldig om met elke euro, leggen verantwoording af en laten zich onafhankelijk controleren. Lees hier alles over wat het belang is van een CBF-erkenning.

ParkinsonNL heeft het CBF Keurmerk en een CBF-Paspoort.

Goede Doelen Nederland

Goede Doelen Nederland

ParkinsonNL is lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland. Dit is een vereniging van ruim 200 erkende grote en kleine goede doelen. Goede Doelen Nederland komt op voor de belangen van de leden. Ook delen zij kennis met alle leden.

ANBI-status

ANBI-status

ParkinsonNL heeft een door de belastingdienst erkende ANBI-status, overgenomen door onze voorganger Stichting Parkinson Nederland. Een ANBI wil een bijdrage leveren aan de samenleving. Dit doet zij zonder winst te maken. Giften aan een ANBI kunnen belastingvoordeel opleveren.

Lees ook: