Alles wijst erop dat we binnen 10 jaar grote stappen gaan zetten tegen parkinson.’

Bas Bloem, neuroloog gespecialiseerd in parkinson

Ambities

Versneld stappen zetten tegen parkinson vraagt om scherpe ambities en intensief samenwerken. Daarom zet ParkinsonNL samen met anderen alles op alles om deze ambities vóór 2030 waar te maken.

Onderzoek

Om doorbraken in wetenschappelijk onderzoek te bereiken, is meer geld voor parkinson-onderzoek nodig. Lees hier welke onderzoeken wij mogelijk maken.

Innovatie

Helaas kunnen we parkinson op dit moment nog niet voorkomen of genezen. Tot die tijd zetten we alles op alles om de kwaliteit van leven voor mensen met parkinson te verbeteren. Lees hier welke innovaties wij mogelijk maken.

Voorlichting

De komende 20 jaar verdubbelt het aantal mensen met parkinson. Het is dus steeds belangrijker dat iedereen zich er van bewust is wat de ziekte is en wat de gevolgen zijn. Lees hier wat ParkinsonNL doet op het gebied van voorlichting.

Actueel

Ernst Daniël Smid laat de impact van parkinson zien met zijn theaterstuk Smelt

Zijn stem is niet meer wat het was en zijn lijf doet wat het zelf wil. Drie jaar geleden kreeg zanger Ernst Daniël Smid (67) de diagnose parkinson.

100.000 keer beluisterd: De muziek gaat altijd door is een hit

Een indrukwekkend TV-optreden, aandacht in talloze media en meer dan 97.000 luisteraars voor De muziek gaat altijd door.

Logopediste Homeyra Saiid wint het Parkinson Lintje

Parkinsonzorg toegankelijk maken voor mensen met een migratieachtergrond. Dat is waarvoor de Amsterdamse logopediste Homeyra Saiid op 31 mei het ParkinsonNet lintje ontving.