Hoofdinhoud

Een inspirerend verhaal: twaalf mannelijke studenten uit Delft hebben op zondag 26 mei samen 1/4 triatlon afgelegd. Sommige studenten in teamverband en andere solo. Ze hebben een prachtig bedrag opgehaald voor ParkinsonNL, namelijk: €5.903,-. Ze vertellen graag hun motivatie en ervaringen op de dag zelf.

In actie voor ParkinsonNL

We spraken Bokke over deze mooie actie. ‘We zijn een groep van twaalf man, variërend in leeftijd. De jongste is 18 en de oudste 23 jaar. Jaarlijks komen we met zijn allen in actie om iets voor een goed doel te doen. Dit jaar wilde we iets betekenen voor mensen met de ziekte van Parkinson en kozen we voor het goede doel ParkinsonNL,’ vertelt Bokke.

Studenten bij een eerder actie

Studenten bij een eerdere actie

De voorbereiding

‘De voorbereiding deed iedereen dit keer op zijn eigen manier. Voor sommige was dat een aantal keer trainen en anderen deden het puur op wilskracht. Wel is iedereen hard bezig geweest met geld inzamelen,’ vertelt hij.

De dag van de triatlon

De studenten hadden er op de dag zelf enorm veel zin in. ‘Ondanks dat we allemaal nog jong zijn, is 10km rennen, 1 km zwemmen en daarna 44km fietsen toch zwaarder dan je denkt. Maar we hadden er gelijk al vertrouwen in dat iedereen met een mooie tijd over de finish zou komen en inderdaad: het is gelukt!,’ vertelt Bokke. Het hoogtepunt van de dag voor de twaalf mannen was na de finish het verdiende biertje.

Studenten in actie voor ParkinsonNL

Studenten bij de finish

Persoonlijke link met parkinson

‘De afgelopen jaren hebben we met ons studentenhuis uit Delft elk jaar een sportieve activiteit ondernomen voor het goede doel. Sinds twee jaar woon ik in het huis. Mijn vader heeft al ongeveer 8 jaar de ziekte van Parkinson. Toen ik ParkinsonNL voordroeg als goed doel was iedereen het er dus snel over eens dat we ons dit jaar zouden inzetten in de strijd tegen de ziekte van Parkinson. Ik hoop dat er in de toekomst baanbrekende ontwikkelingen zullen plaatsvinden waarmee mensen met parkinson geholpen en misschien wel genezen kunnen worden. Daarnaast is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen,’ sluit Bokke af.

De studenten hebben een fantastische dag gehad en moedigen iedereen aan om ook in actie te komen voor ParkinsonNL. Geïnspireerd door hun mooie verhaal? Start nu je eigen actie op ons platform.

 Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van deze groep studenten. Zij hebben een lange fietstocht afgelegd. Of het verhaal van Dirk. Hij doet mee aan de IRONMAN.