Hoofdinhoud

Een groep van 8 studenten komt in actie voor ParkinsonNL met hun eigen evenement: ‘T Rondje Corps. De 8 studenten; vier vrouwen en vier mannen kennen elkaar via studentenvereniging RSC/RVSV. Verschillende types, maar met een gezamenlijk doel: geld ophalen voor ParkinsonNL en een sportieve dag ervaren tijdens hun eigen fietsevenement. Ze vertellen graag meer over hun actie en motivatie.

Fietsen voor ParkinsonNL

‘Het evenement ‘T Rondje Corps bestaat al langere tijd, maar dit jaar organiseren wij het,’ vertelt Maarten, één van de studenten uit de organisatie. ‘T Rondje Corps is een fietsevenement waarbij deelnemers 150 kilometer fietsen van Rotterdam naar Utrecht, Leiden, Delft en weer terug naar Rotterdam. Tijdens deze route kom je langs de verschillende grote studentensteden.

‘We kiezen elk jaar een goed doel uit voor het evenement. Op 9 juni gaan wij fietsen voor ParkinsonNL. We hebben voor dit goede doel gekozen, omdat de vader van één van onze verenigingsleden aan de ziekte van Parkinson lijdt. Door zijn verhalen hebben we gemerkt hoe ingrijpend parkinson is en wat het met iemand en zijn/haar omgeving doet. Ik heb zijn vader zelf een paar keer ontmoet en was echt geschrokken over de ernst van deze ziekte. Daarbij kennen veel mensen iemand die door deze ziekte is getroffen. Het lijkt ons daarom erg mooi en betekenisvol om voor hem en zijn vader in actie te komen en geld in te zamelen voor ParkinsonNL. Hierdoor kunnen we niet alleen onze vriend steunen, maar ook bijdragen aan het verbeteren van de levens van anderen die met parkinson te maken hebben,’ vertelt Maarten.

Studenten in actie voor ParkinsonNL

Studenten in actie voor ParkinsonNL

Voorbereidingen

De organisatie van het evenement is door de studenten goed verdeeld: de één houdt zich bezig met de promotie, de ander met de communicatie en zo zijn er verschillende taken die enthousiast worden opgepakt door het team. Er komen al donaties binnen op hun eigen actieplatform. ‘De deelnemers van het evenement kunnen via onze actiepagina een profiel aanmaken en op die manier geld inzamelen voor hun fietstocht. Dit doen ze door donaties te vragen aan vrienden, familie en kennissen. ParkinsonNL heeft hiervoor een gebruiksvriendelijk online platform waar deelnemers eenvoudig een actie kunnen starten en geld kunnen ophalen. Dit helpt bij het motiveren van mensen om te doneren. Daarnaast maken we actief promotie via sociale media en de interne communicatiekanalen van onze vereniging om de zichtbaarheid van het evenement te vergroten. Door persoonlijke verhalen en ervaringen te delen, proberen we een emotionele band te creëren en mensen te inspireren om te doneren. Tevens hebben we bedrijven benaderd met verzoeken om sponsoring en donaties. Al met al hebben we geprobeerd zoveel mogelijk bronnen aan te boren om ons goede doel te ondersteunen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ParkinsonNL,’ vertelt Maarten.

Quooker verdubbelt eindbedrag!

Quooker ondersteunt dit fantastische fietsevenement van harte en gaat het eindbedrag van ‘t Rondje Corps verdubbelen*.

Tip van Maarten: kom ook in actie voor ParkinsonNL

Maarten deelt graag nog een tip voor als je ook een eigen actie wil aanmaken: ‘Doe het! Het maakt niet uit hoe groot of klein je doel is, maar ga ervoor. Alle beetjes helpen om bij te dragen aan het bestrijden van parkinson. Begin met een duidelijke en inspirerende boodschap om mensen te motiveren en betrek zoveel mogelijk mensen bij je initiatief. Gebruik verschillende kanalen zoals sociale media, e-mail en persoonlijke netwerken om je actie te promoten. Zorg voor een gebruiksvriendelijke manier om donaties te verzamelen, zoals een online platform waar deelnemers hun eigen fondsenwervingspagina kunnen aanmaken. En vooral, wees niet bang om hulp te vragen en mensen te benaderen – je zult verrast zijn hoeveel mensen bereid zijn om bij te dragen aan een goed doel.’

De studenten zijn erg blij met een donatie; groot of klein! Wil jij hen steunen? Klik dan op de onderstaande button!

Alle donaties gaan rechtstreeks naar ParkinsonNL.
*Het verdubbelen is tot een maximum van €15.000,-

 Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Dirk. Hij doet mee aan de IRONMAN. Of het verhaal van Titus. Zijn zoon organiseert een eigen crossfitevenement.