Hoofdinhoud

Dirk van Munster is 29 jaar oud en ontzettend sportief. Hij heeft veel hobby’s: van koken, sporten, fotografie tot aan hondensport. Hij is geboren en getogen in Soest en woont samen met zijn vriendin Sophie en hond Loki. Hij komt in actie voor ParkinsonNL en deelt graag zijn verhaal met je.

Even voorstellen

Dirk zit bijna nooit stil. Zeker niet nu hij aan het trainen is voor de IRONMAN. ‘Ik heb van mijn 18e tot 26e bij het Korps Mariniers gezeten. Daarna heb ik een overstap gemaakt naar de ICT. Het bevalt erg goed, maar ik mis vaak de fysieke uitdaging. Toen stuitte ik op de IRONMAN. Een geweldige triatlon waarbij ik 3.8 km in open water ga zwemmen, 180 km ga fietsen en een volledige marathon ga hardlopen (42 km). En dat allemaal in het mooie Klagenfurt, Oostenrijk,’ vertelt Dirk.

Dirk op de fiets voor parkinson

Dirk op de fiets

Voorbereidingen

De IRONMAN vergt veel voorbereiding. Zo is Dirk nu gemiddeld 15-17 uur per week aan het sporten. Elke week fietst hij vier keer, heeft hij drie hardloopsessies en zwemt hij drie keer. ‘De laatste tijd is het trainen af en toe wel pittig, maar ik moet door blijven gaan. Discipline is erg belangrijk merk ik. Ik houd alle trainingen ook gebalanceerd zodat ik een zo goed mogelijke conditie kan opbouwen,’ zegt Dirk.

Dirk komt in actie voor ParkinsonNL, omdat zijn moeder parkinson heeft. ‘Ik zie hoe erg het leven van mijn moeder wordt beïnvloed door parkinson. Met het ophalen van een mooi bedrag hoop ik bij te dragen aan het (hopelijk) verhelpen van deze vreselijke ziekte. In de tussentijd hoop ik dat er snel betere medicatie wordt gevonden waardoor er makkelijker mee te leven is,’ zegt Dirk.

Dirk aan het hardlopen

Actie delen in je netwerk

Dirk deelt zijn actie regelmatig met vrienden, familie en collega’s. ‘Ook deel ik op social media actief mijn doelen, mijlpunten en hoogte-/dieptepunten. Inmiddels heb ik mijn streefbedrag gehaald, maar ik hoop dat er nog donaties bijkomen. Mijn moeder vind het geweldig dat ik dit doe en is enorm trots,’ sluit Dirk af.

Dirk komt in actie voor zijn moeder. Wil jij hem helpen met een bijdrage? Klik dan op onderstaande knop:

 Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van deze familie die een cheque overhandiging deed aan Bas Bloem. Of het verhaal van Dominique. Zij vroeg een donatiebox aan na het overlijden van haar opa.