Hoofdinhoud

Een hele familie die samen in actie komt voor een goed doel. Dat vond de familie Overvest een goed idee! Zij gaan op zondag 5 november samen de Berenloop op Terschelling rennen, inmiddels een mooie familietraditie waarmee ze dit jaar geld ophalen voor ParkinsonNL.

Even voorstellen

We spraken met Agnes (43). Zij gaat samen met Leine (8), Rinske (8), Marijn (11), IJsbrand (11), Alie (12), Melle (13), Mathilde (38), Emma (41), Corine (41), Jasper (41) en Bastiaan (43) de Berenloop rennen. De familie gaat de Berenloop afleggen in verschillende afstanden. Bastiaan, Corine en Mathilde zijn broer en zussen, de anderen zijn in de loop van de jaren bij de familie aan komen waaien.

Emma is al sinds de basisschool een vriendin van Corine, Jasper en Agnes zijn de partners van Corine en Bastiaan. ‘Eigenlijk is de Berenloop op Terschelling al een aantal jaren een familietraditie, omdat we van het eiland én van hardlopen houden. Dit jaar besloten Corine, Mathilde, Emma, Jasper en ik onszelf extra uit te dagen door ons in te schrijven op de halve marathon. Als extra steuntje in de rug besloten we er een crowdfunding van te maken voor ParkinsonNL, omdat onze (schoon)moeder en oma Marja parkinson heeft,’ vertelt Agnes.

Hard trainen met zijn allen

Bastiaan, die dit jaar met de kinderen de 5km loopt, liep op Terschelling al twee keer een marathon. Mathilde, Jasper en Corine hebben de halve marathon al eens gelopen. Van de kinderen liep Alie (12) vorig jaar 5 km. Voor de andere kinderen is het hun debuut op deze afstand.

‘Een flinke uitdaging dus voor ons allemaal, maar we gaan ervoor!’ zegt Agnes. Aangezien de familie niet dichtbij elkaar woont, hebben ze een WhatsApp groep om elkaar te motiveren. Zo delen ze daar al jaren hun hardlooptrainingen om elkaar te motiveren en inspireren. Af en toe loopt de familie ook samen een wedstrijd. Op die manier hebben ze een trainingsdoel en houden zij de hardloopgewoonte erin. In corona-tijd liepen ze in een aantal maanden virtueel naar Santiago de Compostella. Ze hebben allemaal dus goed getraind!

Waarom kom je in actie voor ParkinsonNL?

‘We doen deze actie voor ParkinsonNL omdat Marja, onze (schoon)moeder en oma deze nare ziekte heeft. We zien dus van heel dichtbij dat de ziekte heel veel impact heeft en steeds meer zijn tol eist. Marja en haar man Nico zijn trouwe supporters bij de Berenloop en ze zijn er ook dit jaar weer om ons aan te moedigen. We zijn heel blij dat dat nog gaat en dat we als (uitgebreide) familie weer een mooi weekend met elkaar kunnen doorbrengen,’ zegt Agnes. In de toekomst hoopt de familie dat de ziekte voorkomen kan worden of dat er meer gedaan kan worden tegen de symptomen of het progressieve karakter van de ziekte.

De kinderen van de familie in actie
Alle kinderen van het gezin

Kinderen in actie voor een goed doel

‘Mijn eigen kinderen, maar ook mijn neefje en mijn nichtje hebben al vaker samen een hardloopwedstrijd zoals de Berenloop gedaan. Ook voor hen is het een sportieve activiteit die je gezellig samen kunt doen. Hier waren ze ook direct voor te porren: ze logeren allemaal graag bij opa en oma en hebben het dan supergezellig. Maar ze weten ook dat oma soms even moet rusten, omdat ze ziek is. Het liefste zouden ze willen dat oma weer helemaal beter wordt of minder last heeft van haar ziekte. Daarom komen ook zij graag in actie voor oma. Het motiveren van de kinderen is ook niet nodig: in dit geval voelt het goede doel als heel dichtbij vanwege oma. In het algemeen proberen we onze kinderen wel echt mee te geven dat als je het zelf goed hebt je – als dat kan- ook iets voor een ander moet doen,’ sluit Agnes af.

Wij zijn enorm trots op deze hele familie en blij dat ze hun verhaal met ons willen delen. Wil jij de mooie actie van familie Overvest steunen met een donatie? Klik dan op de knop hieronder!

Help mee

Jij kan helpen door een donatie te doen en hun actie te steunen. Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Gino die in actie komt tijdens de Marathon van Rotterdam. Of Nigel die de Kennedymars in Someren loopt.