Hoofdinhoud

Ruud Overes (62) is getrouwd met Tirza. Zij hebben samen vier kinderen. Ruud woont in Eersel, midden in de mooie Kempische bossen. Hij heeft parkinson, maar komt op alle manieren nog in beweging: van het opzetten van een sportieve actie tot het werven van fondsen voor parkinson onderzoek.

Even voorstellen

‘Waar ik woon is een Walhalla voor de sportende mens. Ook als je parkinson hebt. Voor mij is het glas meestal halfvol. Ik vertik het om achter de geraniums te gaan zitten!,’ vertelt Ruud. Hij is een echte aanpakker en is pas tevreden als hij alles op alles heeft gezet. Ook wat betreft parkinson. Hij heeft 2 ANBI stichtingen opgericht. ‘De bekendste is Parkinson2Beat. Wij organiseren sportieve evenementen waarvoor deelnemers een bedrag moeten betalen. Bijvoorbeeld de benefiet golftoernooien, deze zijn zeer succesvol’, zegt Ruud.

Op 15 mei vindt het eerstvolgende golftoernooi van Parkinson2beat plaats. Een sportief evenement waar een gedeelte van de opbrengst naar ParkinsonNL gaat

Ruud Overes

Doel van Ruud zijn stichtingen

‘Het doel hebben we sinds dit jaar opgesplitst in een lange- en korte termijn doel. Het lange termijn doel is fundamenteel onderzoek om parkinson de wereld uit te helpen. Op korte termijn willen we mensen met parkinson in beweging brengen zodat zij zo lang mogelijk een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven hebben. We zien de succesvolle samenwerking tussen de Parkinson Vereniging, ParkinsonNL, ParkinsonNet en de Parkinson Dutch Scientists. Met deze samenwerking moeten we ook sneller onze gezamenlijke doelen kunnen bereiken, maar dit kost natuurlijk veel geld. Wij geloven dat we met het benefiet golfen veel geld kunnen ophalen. Goed om te weten: Als je parkinson hebt, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Het is namelijk uiterst belangrijk dat mensen met parkinson lekker blijven sporten/bewegen. Je kan meedoen met de wedstrijd of recreatief een balletje slaan. Er bestaat een ranking voor mensen met en zonder parkinson. In de praktijk blijkt dat het moeten slikken van je pillen een extra moeilijkheid is om te winnen ‘, vertelt Ruud.

Ruud en zijn vrouw Tirza. Hij draagt fietskleding van Parkinson2Beat en een horloge van Parkinson op Maat.

In februari 2017 kreeg Ruud zelf de diagnose parkinson. Hij staat niet stil bij parkinson, maar komt juist in beweging. ‘Je hebt maar één leven en ik wil daar alles uithalen. Gelukkig zitten er 48 uur in een dag,’ grapt Ruud. Hij is vooral bezig met sporten en het organiseren van events. ‘Ik wil zeker weten dat ik mij maximaal heb ingezet om parkinson de wereld uit te krijgen. Tegenslagen probeer ik te voorkomen. Ik werk daar hard voor en ik zorg dat er altijd een plan B is waar ik naar kan uitwijken. Als er dan toch tegenslag is, probeer ik ervan te leren en te ontdekken of er wellicht toch niet iets positiefs of bruikbaars aan is. Verder ben ik realistisch, maar ga wel tot aan het gaatje. Wees gelukkig en leef in het heden,’ sluit Ruud af.

Iedereen kan meedoen met de benefiet golftoernooien van Parkinson2Beat. Het eerstvolgende toernooi staat gepland op 15 mei op De Peelse Golf, daar wil je zeker bij zijn! Je kan je aanmelden via de onderstaande knop. Je kan ook altijd contact opnemen via info@parkinson2beat.nl

 Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van deze familie die een cheque overhandiging deed aan Bas Bloem. Of het verhaal van Dominique. Zij vroeg een donatiebox aan na het overlijden van haar opa.