Wij zijn ParkinsonNL

De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Het treft oud én jong. ParkinsonNL gaat voor het afremmen en liefst voorkomen van de ziekte. Tot die tijd zorgen we ervoor dat mensen met parkinson en hun omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

‘Ik hoop dat er een medicijn komt, dat ook op tijd is voor mij.’

Niet uit je woorden kunnen komen. Geen stap meer kunnen zetten. Parkinson is een hersenziekte die voor verschillende hindernissen in het leven zorgt. Toch gaan mensen met parkinson vaak tot het uiterste om die te ontwijken. Met de boodschap Ik ben NIET TE STOPPEN. Parkinson wel. vragen wij aandacht voor de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Zoals onder andere Kim (37), Floor (79) en Erik (60) ervaren. Zij zijn niet te stoppen, maar hun ziekte wel. Als er maar genoeg geld voor onderzoek komt. 

Wat we doen

ParkinsonNL richt zich op grensverleggend onderzoek en baanbrekende innovaties. In 2030 willen we weten hoe we parkinson kunnen voorkomen en het ziekteproces kunnen afremmen.

Wie we zijn

ParkinsonNL is onderdeel van de Parkinsonalliantie, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met parkinson. Wil je meer weten over onze achtergrond?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Privacy akkoord(Vereist)
Hidden
Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.