Hoofdinhoud

Regelmatig bewegen en gezonde voeding hebben positieve effecten op bepaalde symptomen van de ziekte van Parkinson. Het is alleen niet altijd eenvoudig om je leefstijl te veranderen. Dit geldt voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson misschien nog wel meer.

ParkinsonNL werkt samen met onderzoekers van het Radboudumc en het ZorgKeuzeLab om een Parkinson Leefstijl Keuzehulp te ontwikkelen. Het doel is om mensen met Parkinson beter te informeren, te ondersteunen bij het kiezen en te helpen een gezonde leefstijl vol te houden.

Verder informatie over de keuzehulp 

In de eerste fase van het onderzoek wordt er gekeken naar de behoeftes. Door middel van een vragenlijst halen de onderzoekers informatie op over wat zorgverleners van de huidige informatievoorziening over leefstijlkeuzes vinden en wat er verbeterd kan worden. 

Wat kan jij als zorgverlener voor ons betekenen?

Als zorgverlener word je gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer tien minuten. Aan de hand van de door jou gegeven antwoorden en van vele anderen kunnen de onderzoekers conclusies trekken uit de huidige informatievoorziening over leefstijl. Ook wie er op dit moment voorlichting geeft aan mensen met parkinson en wat er besproken wordt.

Hoe kan ik de vragenlijst invullen?

Je kan als zorgverlener meedoen door de vragenlijst in te vullen. Klik hier om mee te doen en onderzoekers te helpen met het ontwikkelen van een parkinson leefstijl keuzehulp.

Binnenkort zullen wij ook een vragenlijst delen voor mensen met parkinson en hun naasten.

Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Met deze gevoelde urgentie gaat ParkinsonNL het verschil maken op het gebied van onderzoekinnovatie en voorlichting. Wil je weten hoe jij ons daarbij kunt helpen?