Hoofdinhoud

Regelmatig bewegen en gezonde voeding hebben positieve effecten op bepaalde symptomen van de ziekte van Parkinson. Het is alleen niet altijd eenvoudig om je leefstijl te veranderen. Dit geldt voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson misschien nog wel meer.

ParkinsonNL werkt samen met onderzoekers van het Radboudumc en het ZorgKeuzeLab om een Parkinson Leefstijl Keuzehulp te ontwikkelen. Het doel is om mensen met Parkinson beter te informeren, te ondersteunen bij het kiezen en te helpen een gezonde leefstijl vol te houden.

Verder informatie over de keuzehulp 

In de eerste fase van het onderzoek wordt er gekeken naar de behoeftes. Door middel van een vragenlijst halen de onderzoekers informatie op over wat zorgverleners van de huidige informatievoorziening over leefstijlkeuzes vinden en wat er verbeterd kan worden. 

Update januari 2024: Procedure inmiddels gesloten

Inmiddels is de procedure gesloten. Binnenkort zal de leefstijlkeuzehulp gepubliceerd worden en ook vindbaar zijn via deze pagina.

Update april 2024: Lancering ‘Parkinson leefstijl keuzehulp’

De keuzehulp is ontwikkeld en staat nu live op onze website. Benieuwd geworden naar de leefstijl keuzehulp en wil je je aanmelden? Lees er meer over op deze pagina:

Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Met deze gevoelde urgentie gaat ParkinsonNL het verschil maken op het gebied van onderzoekinnovatie en voorlichting. Wil je weten hoe jij ons daarbij kunt helpen?