De Muziek Gaat Door

De Muziek Gaat Door is de eerste tv-show waarin wij op muzikale aandacht vragen voor parkinson. Uitzending gemist?

© Bart van der Putten

Hoogtepunten

Het programma  De Muziek Gaat Door wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en uitgezonden vanuit Hotel Arena in Amsterdam. In de show ontvangt de presentator Jim Bakkum, Coosje Smid, Henk Poort, Marco Bakker, Berget Lewis en Edsilia Rombley die Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid verrasten met een muzikaal eerbetoon.

Daarnaast vertellen verschillende mensen met parkinson over de impact van de ziekte op hun leven en laten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen.

Bonusmateriaal

Bas Bloem over parkinson: ‘Het is een ziekte van mensen die middenin het leven staan’

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment. Neuroloog Bas Bloem spreekt tijdens de liveshow De Muziek Gaat Door zelfs van een pandemie.

Robin en Marion: ‘Dromen komen wel een beetje in de knel’

Het leven lacht Robin (34) en Marion (33) toe als ze in 2015 trouwen. Ze hebben grote plannen voor de toekomst. Maar het loopt helaas anders, als Robin de diagnose parkinson krijgt. 

Anneke en Sylvia: ‘Het doet pijn als je niet meer kunt doen wat je het liefste doet: muziek maken’

Sylvia Sars (60) is zangeres, trad vaak op met de band en was muziektheaterdocent. Anneke Kroon (69) zong haar hele leven in een koor. De ziekte van Parkinson heeft grote gevolgen voor wat ze het liefste doen: zingen.

Danny en Claudia: ‘We gaven elkaar het jawoord, zonder te weten wat de ziekte zou brengen’

Danny Geldtmeijer kreeg op zijn 28e de diagnose parkinson. De ziekte heeft een enorme impact op het gezinsleven en op zijn vrouw Claudia die mantelzorger is. ‘Zij heeft ook moeten inleveren.’

Besteding donaties

Parkinson stoppen begint nu.
Met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Benieuwd wat we met donaties doen?

Wie wij zijn

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Benieuwd wie we zijn en waar we voor gaan?

De kracht van muziek

Muziek speelde een hoofdrol in de bijzondere liveshow. Muziek is namelijk juist voor mensen met parkinson een krachtig hulpmiddel vanwege haar positieve invloed op het brein. Wil je hier meer over weten?

Het belang van onderzoek naar parkinson

Waarom is onderzoek zo essentieel om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen? Neuroloog Bas Bloem legt het hieronder uit.