In je agenda!

Op zondag 26 september om 16:30 uur wordt De Muziek Gaat Door uitgezonden op SBS 6: een muzikaal eerbetoon aan twee van de meest gevierde zangers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Beide zangers hebben de ziekte van Parkinson. Het belooft een heel bijzondere liveshow te worden. Over de impact van parkinson, de kracht van muziek en waarom juist nú het moment is om alles op alles zetten en samen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld te stoppen.

Over de show

Het nieuwe, eenmalige SBS 6-programma De Muziek Gaat Door wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en uitgezonden vanuit Hotel Arena in Amsterdam. In deze liveshow ontvangt de presentator een aantal gasten die Rob en Ernst Daniël zullen verrassen met een muzikaal eerbetoon. Daarnaast vertellen diverse mensen met parkinson in de uitzending over de impact van de ziekte op hun leven en laten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen.

Besteding donaties

Parkinson stoppen begint nu.
Met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Benieuwd wat we met donaties doen? Lees dan snel verder!

Wie wij zijn

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Benieuwd wie we zijn en waar we voor gaan?

De kracht van muziek

Muziek speelt een hoofdrol in de bijzondere liveshow. Muziek is namelijk juist voor mensen met Parkinson een krachtig hulpmiddel vanwege haar positieve invloed op het brein. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Het belang van onderzoek naar parkinson

Waarom is onderzoek zo essentieel om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen? Neuroloog Bas Bloem legt het hieronder uit.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.