BikevoorParkinson

Op zaterdag 3 september stappen heel wat deelnemers op de pedalen voor het fietsevenement BikevoorParkinson 2022. Veel fietsers hebben met de ziekte van Parkinson te maken. Omdat ze zelf parkinson hebben of iemand kennen die het heeft. Voor hen reden om op de fiets te springen en flink wat kilometers weg te trappen om zo geld in te zamelen. 

Online sportlessen

Met zijn allen een dag fietsen in de mooie heuvels van Zuid-Limburg is waar het om draait bij het fietsevenement BikevoorParkinson. Daarnaast wordt er ieder jaar geld opgehaald voor een goed doel voor mensen met parkinson. Dit jaar zijn dat online sportlessen speciaal voor mensen met de ziekte.

BikevoorParkinson, bike voor parkinson
BikevoorParkinson 2021.

Bewegen is belangrijk voor iedereen

ParkinsonNet en ParkinsonNL verdubbelen iedere euro die dit jaar bij elkaar wordt gefietst tot een bedrag van € 100.000,-. Want bewegen is voor iedereen belangrijk. Vooral voor mensen met parkinson. Bewegen geeft plezier, bestrijdt de symptomen en er zijn zelfs steeds meer aanwijzingen dat het parkinson kan afremmen.

Lees ook → Sporten houdt hersenen fit bij parkinson

Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening in Nederland. Jij kan helpen deze ziekte te stoppen. Stap zelf op de fiets of sponsor een van de deelnemende teams.