Hoofdinhoud

Het Klokhuis Wetenschapsprijs bekroont een interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis toegewijd. Wij van ParkinsonNL vinden het belangrijk dat meer mensen zich bewust worden van de ziekte van Parkinson. Jij kan helpen door te stemmen op het onderzoek!

Vanuit het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen doen dr. Jorik Nonnekes en Drs. Anouk Tosserams – onder leiding van dr. prof. Bas Bloem onderzoek naar manieren om het lopen te verbeteren bij mensen met de ziekte van Parkinson. Onwijs mooi nieuws dat het onderzoek dus nu genomineerd is voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2023!

Het onderzoek heet: ‘Papa kan niet lopen, maar wel huppelen’. Het richt zich op creatieve manieren die mensen met parkinson vaak gebruiken om toch vooruit te komen. Denk hierbij aan tellen tijdens het lopen, lopen op het ritme van muziek, huppelen of zelfs skateboarden. Zoals te zien is in het onderstaande ingestuurde filmpje:

Stemmen op het onderzoek kan vanaf vandaag en tot 19 maart! Met jouw hulp kunnen we zorgen dat mensen zich nog bewuster worden van de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment.

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte in Nederland. ParkinsonNL zet alles op alles om de ziekte af te remmen en, uiteindelijk, te voorkomen. Dat doen we door te investeren in baanbrekend onderzoek, innovaties en voorlichting. 

Jij kunt ook een bijdrage leveren aan de financiering van de onderzoeken. Of natuurlijk door een van onze actievoerders te steunen. Parkinson stoppen doen wij samen.