Hoofdinhoud

Onderzoek naar parkinson en atypische parkinsonismen is ontzettend belangrijk. Nederland loopt hierin voorop. Om een beeld te geven van de onderzoekers en hun werk bij deze onderzoeksinstituten, zijn er 8 verschillende video’s gemaakt. Want wij vinden het belangrijk dat onze donateurs en alle mensen die leven met de ziekte van Parkinson, kennis kunnen maken met onderzoek en de onderzoekers. In elke video staat een Nederlands onderzoeksinstituut centraal. Een soort kijkje in de keuken dus.

Het maken van de video’s is gedaan in een nauwe samenwerking met ParkinsonNet, de Parkinson Vereniging en Dutch Parkinson Scientists en met financiering vanuit het ministerie van VWS en de KNAW.

Universiteit Twente vertelt je meer over onderzoek naar parkinson
In deze video neem je een kijkje in het Amsterdam UMC.

Deze video over het Amsterdam UMC is de eerste in de serie van 8 over de Nederlandse onderzoeksinstituten. Tot het einde van het jaar wordt maandelijks een nieuwe video uitgebracht. Wil je weten wanneer? Volg ons dan op social media.

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.