Hoofdinhoud

ParkinsonNL is dit jaar aanwezig op het World Parkinson Congress. Hieronder geven we graag een inkijkje en delen we wat foto’s met je. Lees dus snel verder.

Van 4 – 7 juli vindt in Barcelona het World Parkinson Congress plaats. Natuurlijk is ook ParkinsonNL aanwezig samen met vele wetenschappers, onderzoekers, professionals in de gezondheidszorg, mensen met de ziekte van Parkinson en naasten. Iedereen komt samen om te leren en debatteren over de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en medische zorg.

In tegenstelling tot andere congressen brengt het World Parkinson Congress alle leden van de Parkinson-gemeenschap wereldwijd samen. Het doel is om te komen tot de beste behandeling tegen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Samen evolueren hoe we als gemeenschap verder kunnen gaan om onderzoek te versnellen en ons dichterbij nieuwe behandelingen en uiteindelijk genezing te kunnen brengen.

Bas Bloem tijdens zijn presentatie: ‘Parkinson is personal; you are all different’.

Op het congres is ook kunst te zien. Daarmee wordt in beeld gebracht hoe mensen omgaan met parkinson. Kijken naar wat wél kan en creatief zijn in oplossingen vinden voor alledaagse ongemakken. Kunst beleven en zelf maken heeft een positief effect op mensen met de ziekte van Parkinson. Daarover later meer.

Anneke Mels, Aanvoerder Kennis & Impact ParkinsonNL: ‘Het is indrukwekkend om te zien hoe wetenschappers, zorgverleners en mensen met Parkinson samen stappen vooruit maken vanuit hun kracht, kennis en creativiteit’. 

Compilatie video van de kunst op het congres

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.