Hoofdinhoud

Kerstmis is weer in aantocht. Haard aan, kaarsjes aan en pakjes onder de kerstboom. Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Wat is er mooier dan een cadeau waarmee je niet alleen de ontvanger blij maakt maar ook bijdraagt aan onderzoek naar parkinson? We zetten een aantal tips voor je op een rij: 

Landrot en ander ongemak als cadeautip

Cadeautip #1 Boek ‘Over landrot en ander ongemak’

Geralda Kadiks-Onink, schreef het boekje ‘Over landrot en ander ongemak’. Geïnspireerd op de manier waarop haar vader met tegenslag omging. Ondanks de impact van de ziekte van Parkinson bleef hij oog houden voor wat er wel was en behield hij zijn gevoel voor humor. De netto-opbrengst van dit boekje is bestemd voor ParkinsonNL. Het boekje kost €12,95.

Een jaar- of verjaardagskalender voor kerst

Cadeautip #2 Kastelenkalender

Ton kreeg de diagnose parkinson in 2017 en kwam erachter dat hij zijn dagbesteding anders moest gaan invullen. Vroeger tekende Ton veel en deze bezigheid heeft hij weer volledig opgepakt. Hij komt in actie door kalenders te verkopen met zelfgemaakte illustraties van gebouwen/monumenten. De kalender kost €19,85 (incl. verzendkosten). Hiervan gaat €15,- naar ParkinsonNL.

Biologische tulpenbollen onder de kerstboom

Cadeautip #3 Biologische tulpenbollen

De tulp is het symbool van parkinson. In 1980 ontwikkelde de Nederlandse tuinder genaamd J.W.S. van der Wereld – die leed aan parkinson – een rood-witte Parkinson Tulp. Met Natural Bulbs ontwikkelden wij een actie rondom deze tulp! Ga nu naar de website van Natural Bulbs en leg een pakket ‘Parkinson Tulpen’ t.w.v. €5,99 in je winkelwagentje. Bij een besteding van €25,- of meer, ontvang je de Parkinson Tulpen cadeau! Bovendien gaat 10% van jouw totale orderbedrag naar ParkinsonNL.

De ParkinsonPandemie - Kerst

Cadeautip #4 Boek ‘De Parkinsonpandemie’

In het boek ‘De Parkinsonpandemie, een recept voor actie’, nemen auteurs Jorrit Hoff en Bas Bloem de lezer mee in de oorzaken en gevolgen van deze ziekte. Dit boek is belangrijk voor iedereen die door deze ziekte is of kan worden geraakt – patiënten, gezinnen, zorgverleners, politici en activisten. Te koop voor €29,50. Van elk verkocht boek wordt €5,- gedoneerd aan ParkinsonNL.

Donatiebox als kerstcadeau

Cadeautip #5 Donatiebox

Gezondheid blijft toch wel het mooiste cadeau. Wil jij ons helpen geld ophalen en op deze manier bijdragen aan het remmen, genezen en uiteindelijk voorkomen van parkinson(isme)? Dat kan ook tijdens de kerstdagen. In een liefdevolle herinnering of als vervangend cadeau. Elke euro telt. Vraag gratis de donatiebox aan.

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.