De Parkinsonpandemie

Parkinson is wereldwijd de snelst groeiende neurologische ziekte maar krijgt nog veel te weinig aandacht. In het boek De Parkinsonpandemie, een recept voor actie, nemen auteurs Jorrit Hoff en Bas Bloem de lezer mee in de oorzaken en gevolgen van deze ziekte. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar.

Bestel jouw exemplaar

Bestel jouw exemplaar door op onderstaande button te klikken. Je wordt doorgestuurd naar de webshop van de uitgever.

Steun de strijd tegen parkinson

Van elk verkocht boek wordt € 5,- gedoneerd aan ParkinsonNL. Het nieuwe fonds tegen parkinson gaat door het initiëren en financieren van baanbrekend onderzoek en innovatieve behandelmethodes écht het verschil maken voor mensen met parkinson. Wil je weten op welke manieren je ons ook kunt helpen? Kijk dan op de pagina Help Mee!

Dit boek is belangrijk voor iedereen die door deze ziekte is of kan worden geraakt – patiënten, gezinnen, zorgverleners, politici en activisten

Bas Bloem, neuroloog

Over het boek

De auteurs zien dat er een einde gemaakt kan worden aan parkinson door meer aandacht te hebben voor:

  • Preventie van de ziekte – het verbieden van bestrijdingsmiddelen en chemicaliën die in verband worden gebracht met de ziekte.
  • Actief pleiten voor beleidslijnen en hulpmiddelen – activisme, zoals we dat hebben gezien bij polio, hiv en borstkanker.
  • Comfortabele zorg voor alle getroffenen waarbij de zorg naar de patiënt wordt gebracht in plaats van de patiënt naar de zorg.  
  • Toepassen van de nieuwste behandelmethodes waarbij er een forste toename nodig is van wetenschappelijk onderzoek, betere metingen worden ontwikkeld om de ziekte vast te stellen en een continue evaluatie van behandelingen om deze verder te verbeteren.

De eerste letters van deze 4 acties vormen samen het woord PACT. Daarmee is de uitgave het vertrekpunt van waaruit er echt een recept kan worden gevonden tegen deze ziekte.

6 vragen aan Bas Bloem

We vroegen auteur Bas Bloem onder andere waarom hij het boek schreef. Klik hier om het gehele interview te lezen.