Hoofdinhoud

Colette Wever woont samen met Ad, samen hebben zij vier dochters. Ze werkt als manager in de retail en houdt van reizen. Colette doet mee aan de 4Daagse Sponsorloop en haalt geld op voor ParkinsonNL.

‘Waarom heb je gekozen om de 4Daagse te lopen?’

‘Lang geleden woonde ik in Brabant. Vanuit daar ging ik samen met mijn moeder op de laatste dag van de 4Daagse alle lopers toejuichen. Een enorm feest was dat altijd! Toen mijn moeder tegen mij zei dat ze wel mee wilde doen zodra ze met pensioen ging, dacht ik dat het niet zo’n vaart zou lopen. Eenmaal met (pre-)pensioen schreef zij zich toch echt in. Ik vond het een ongezellig idee als ze dit alleen ging doen, dus schreef ik me ook in. Zo konden wij samen lopen in Nijmegen. Mijn moeder heeft 15 keer meegedaan aan de 4Daagse en is inmiddels 96 jaar oud. Ze is nog steeds enthousiast en blijft het een fantastisch feest vinden. Ik loop dit jaar inmiddels mijn 29ste keer de 4Daagse. Een vriendin van me, Monique, heb ik ook aangestoken met het virus. Zij loopt dit jaar voor de 19e keer mee,’ vertelt Colette.

Parkinson stoppen begint nu

Colette maakt graag collages van haar trainingswandelingen

De voorbereidingen

‘Mijn plan is om dit jaar weer de 40km te lopen. Mijn vriendin, Monique, loopt dit jaar 30km. Het zal wel even wennen zijn om afzonderlijk van elkaar te gaan lopen, want wij hadden het altijd heel gezellig dat weekje samen. Het trainen blijft wel een dingetje; ik doe dat momenteel te weinig. Tot op heden is het gelukkig wel goed gegaan. Ik probeer een aantal keer 20km te lopen: met een lekker muziekje of een leuke podcast is dat heel relaxt,’ vertelt Colette.

Geld inzamelen voor ParkinsonNL

‘Ik loop voor ParkinsonNL, omdat mijn partner Ad een aantal jaren geleden de diagnose de ziekte van Parkinson heeft gekregen. Ik wist in het begin weinig van de ziekte en dus ook niet hoe wreed parkinson toeslaat. Inmiddels heb ik er veel over gelezen en hoop ik zo ontzettend dat er een doorbraak gaat komen. De ziekte moet stoppen, zodat de schade bij Ad en vele anderen beperkt blijft,’ zegt Colette.

Colette heeft er zin in

‘De 4Daagse is altijd een feest van verbinding, saamhorigheid en mooie vriendschappen. Een week waarin iedereen hetzelfde doel heeft. Dat bijzondere gevoel, die kick, die adrenaline… het is verslavend,’ sluit ze af.

Wil jij Colette helpen met een donatie? Klik dan op de button:

Help mee

Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Studentenvereniging RSC/RVSV. Zij organiseerde een eigen fietsevenement . Of het verhaal van Dirk. Hij deed mee aan de IRONMAN in Oostenrijk.