Hoofdinhoud

Als er één boek is dat we je mogen aanraden om te lezen, dan is het wel de Parkinsonpandemie. Vier redenen waarom dit boek een plek op je nachtkastje of boekenplank verdient.

Inzicht in de ziekte

De Parkinsonpandemie is belangrijk voor iedereen die door de ziekte is of kan worden geraakt. Denk aan patiënten, gezinnen, mantelzorgers en zorgverleners. De auteurs Jorrit Hoff en Bas Bloem geven je waardevolle inzichten in de oorzaken en gevolgen van deze ziekte. Jan Lantink, voorzitter van de Parkinson Vereniging, noemt dit boek zelfs een ‘absolute aanrader’ voor iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met parkinson en parkinonsime. ‘Alles wat je van parkinson zou willen weten, staat erin. Vanaf het moment dat James Parkinson in 1817 de ‘verstijvende schudziekte’ voor het eerst beschreef tot nu, komt alles wat is gedaan om de ziekte te genezen of de verschijnselen te beteugelen in het boek aan de orde.’ 

Parkinsonpandemie ParkinsonNL

Hèt recept voor actie

De ziekte van Parkinson is wereldwijd de snelst groeiende neurologische ziekte maar krijgt nog veel te weinig aandacht. Dit boek is een oproep om een van de grootste gezondheidsuitdagingen van onze tijd aan te gaan en bevat een recept voor actie. Vier topdeskundigen leggen je uit waarom het tijd is voor actie èn wat het plan is om de ziekte een halt toe te roepen. De uitgave is daarmee het vertrekpunt van waaruit er echt een recept kan worden gevonden tegen deze ziekte. De auteurs zien namelijk dat er een einde gemaakt kan worden aan parkinson door te richten op voor vier pijlers, die de auteurs samen het PACT noemen.  

Bestel hier jouw exemplaar van dit boek

Kennis als keerpunt  

Door dit boek komt er meer aandacht voor de ziekte. En dat is belangrijk. De ziekte is niet alleen de snelst groeiende hersenziekte van dit moment, maar we staan ook op een keerpunt. Zo verwacht auteur en neuroloog Bas Bloem dat er binnen afzienbare tijd een eerste behandeling beschikbaar komt die de ziekte van Parkinson moet gaan afremmen. Hij vertelt in dit artikel over zijn missie om parkinson de wereld uit te helpen: ‘Ik denk dat het reëel is dat we over tien jaar een behandeling hebben die de ziekte kan afremmen, op z’n minst bij een deel van de mensen.’ 

Samen zetten we stappen

Last but zeker not least: met de aanschaf van het boek steun je de strijd tegen de ziekte van Parkinson. Van elk verkocht exemplaar gaat namelijk € 5 naar ParkinsonNL. Dit geld gebruiken we om baanbrekend onderzoek en innovatie behandelmethodes financieel mogelijk te maken. Help ook mee en bestel een exemplaar van het boek. Zo maken we samen het verschil!

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte in Nederland. ParkinsonNL zet alles op alles om de ziekte af te remmen en, uiteindelijk, te voorkomen. Dat doen we door te investeren in baanbrekend onderzoek, innovaties en voorlichting. Help mee en bestel een exemplaar het boek.