Hoofdinhoud

Peter van den Berg kreeg (1974) werkt als juridisch adviseur en facilitator bij de gemeenten Oudewater en Woerden. Hij kreeg op 39-jarige leeftijd de diagnose parkinson. Samen met Mees Krommer en Romy Treffers schreef hij het boek ‘Een nieuwe uitdaging met parkinson’. Een praktische gids voor (jongere) mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving die in de bloei van hun leven worden geconfronteerd met deze ziekte die langzamerhand steeds meer ‘grip’ op hun leven krijgt.

Een nieuwe uitdaging met Parkinson is een boek die met antwoorden komt op vragen als wat parkinson voor gevolgen heeft voor gezin, werk en de toekomst. Ook delen ruim 70 ervaringsdeskundigen en professionals uit Nederland en België hun kennis en ervaringen met het omgaan met de ziekte van Parkinson.

‘Een boek met kennis en moed om jezelf terug te vinden’ 

‘Het boek vertelt over de uitdagingen waar mensen met parkinson voor staan wanneer ze de diagnose van een chronische ziekte gekregen hebben. Het boek is geschreven voor iedereen: jong én oud. En het bevat een boodschap van hoop. Een positieve houding is soms moeilijk, maar het helpt je om over tegenslagen heen te komen. De verhalen van mensen met parkinson zijn vaak van innerlijke sterkte en bevatten levenslust. Ik hoop dat dit boek niet alleen kennis bijbrengt, maar ook de moed geeft om jezelf terug uit te vinden.’ Aldus een van de schrijvers, Peter van den Berg.

Wat ons betreft een aanrader voor op je boekenlijstje!

Wil je het boek bestellen? Dat kan eenvoudig via deze link.

Over de schrijvers

Mr. C.P.W. (Peter) van den Berg (1974) werkt als juridisch adviseur en facilitator bij de gemeenten Oudewater en Woerden, M.J. (Mees) Kommer (1999) studeert Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Omdat de ziekte van Parkinson in zijn familie voorkomt heeft hij zich verdiept in de (gevolgen van de) ziekte van Parkinson en daar over de publiciteit gezocht. R. (Romy) Treffers (1996) studeerde Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Zij ontwikkelde het magazine ‘Parkinson: Een nieuw gezinslid’ voor adolescenten en jongvolwassenen die een ouder hebben met de ziekte van Parkinson.

Lees ook→ 5 boeken van ervaringsdeskundigen die je gelezen moet hebben

Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Met deze gevoelde urgentie gaat ParkinsonNL het verschil maken op het gebied van onderzoekinnovatie en voorlichting. Wil je weten hoe jij ons daarbij kunt helpen?