Hoofdinhoud

Soms ontstaat uit een ellendige situatie iets heel positiefs. De boeken die deze ervaringsdeskundigen schreven, zijn het bewijs. Hun tips en ervaringen met parkinson vertrouwden ze toe aan papier. Om zo anderen weer verder te helpen.

Boekentip 1: Yogajuf met parkinson

Dominique Prins-König schreef al meerdere boeken en blogs over hoe zij omgaat met moeilijke momenten in het leven. Haar vierde boek is: Yogajuf met parkinson. Voordat Dominique yogajuf werd, is ze altijd journalist geweest. Ze schrijft nog steeds graag, over haar worstelingen die waarschijnlijk voor veel mensen, met of zonder parkinson, herkenbaar zijn, en hoe ze daar mee omgaat. In de hoop zo een inspiratiebron te kunnen zijn voor anderen.

Auteur: Dominique Prins-König
Titel: Yogajuf met parkinson
Uitgever: Elmar B.V. Uitgeverij
Prijs: 21,99 euro

Boekentip 2: ParkinsonPartner

Nicolette is de vrouw van Cees. En mantelzorger van haar man. In het boek ParkinsonPartner schrijft ze over haar ervaring als partner van iemand met parkinson. Een aangrijpend verhaal hoe je de ziekte de baas wordt. Met tips en adviezen voor partners die hetzelfde meemaken.

Inmiddels is ook het vervolg uit: De vliegende kreeft, een zelfhulpboek voor mantelzorgers van parkinsonpatiënten.

Auteur: Nicolette de Boer, Cees van der Wel
Titel: ParkinsonPartner
Uitgever: vanderWel B.V.
Prijs: 19,95 euro

Boekentip 3: Een nieuwe uitdaging met Parkinson

Een praktische gids voor (jongere) mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving die in de bloei van hun leven worden geconfronteerd met een ziekte die langzamerhand steeds meer ‘grip’ op hun leven en het leven van hun geliefden krijgt. Vragen wat dit voor gevolgen heeft voor gezin, werk en de toekomst worden beantwoord. Ook delen ruim 70 ervaringsdeskundigen en professionals uit Nederland en België hun kennis en ervaringen met het omgaan met de ziekte van Parkinson. Het boek is op 26 februari 2019 gepresenteerd aan het RadboudUMC in Nijmegen en op 28 februari 2019 in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Auteur: mr. C.P.W. (Peter) van den Berg, M.J. (Mees) Kommer en R. (Romy) Treffers
TitelEen nieuwe uitdaging met Parkinson, Praktische gids voor (jongere) mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving
Uitgever: BerghauserPont
Prijs: 29,95 euro

Boekentip 4: Parkinson Doeboek

Op een positieve manier omgaan met parkinson. Dat is waarom Josca Bos het Parkinson Doeboek schreef, nadat ze deze ziekte kreeg. Dit zelfhulpboek helpt je met de ziekte om te gaan. Met behoud van eigen kracht en waardigheid en met behulp van zelfcompassie. Het richt zich op zaken waar je zelf invloed op kan uitoefenen. Het is een echt doeboek en bevat veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen. Voor mensen met Parkinson en voor de mensen uit hun omgeving.

Binnenkort volgt trouwens deel 2: Het Parkinson Doeboek voor zorgverleners. Over zorgen vanuit compassie.

Auteur: Josca Bos
Titel: Parkinson Doeboek deel 1 – Leven vanuit kracht en compassie
Uitgever: Uitgeverij Abessijn
Prijs: 14,95 euro (e-book), 23,50 euro (paperback)

Boekentip 5: Parkinson bij de psychiater

Ze zijn ook ervaringsdeskundigen, maar dan aan de andere kant van de tafel: Odile van den Heuvel en Sonja Rutten zijn twee in parkinson gespecialiseerde psychiaters. In hun boek Parkinson bij de psychiater beschrijven ze welke psychiatrische problemen ook horen bij parkinson. Denk aan angst, depressie en psychose. Door ontroerende, aangrijpende en soms grappige, echte verhalen nemen de schrijvers je mee in hun dagelijkse werk.

Auteurs: Odile van den Heuvel en Sonja Rutten
Titel: Parkinson bij de psychiater – Verhalen over liefde, rouw en veerkracht
Uitgever: Singel Uitgeverijen | De Geus
Prijs: 18,99 euro.