Hoofdinhoud

Nicolette de Boer, geboren in 1955, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Zij doet er alles aan om gezond, vitaal en vooral gelukkig oud te worden. En daar schrijft zij over. Ze schrijft ook over parkinson. Eerder verscheen hierover haar boek ParkinsonPartner. En nu is het vervolg daarop uit: De vliegende kreeft. Beide boeken vinden wij een aanrader!

In het boek ParkinsonPartner schrijft Nicolette over haar ervaring als partner van iemand met parkinson. Een aangrijpend verhaal hoe je de ziekte de baas wordt. Met tips en adviezen voor partners die hetzelfde meemaken. Nu heeft ze een vervolg geschreven: De vliegende kreeft. Een zelfhulpboek voor mantelzorgers van mensen met parkinson.

‘Informatief, eerlijk en oprecht.’ 

‘Kort na het verschijnen van mijn eerste boek ParkinsonPartner, werd ik hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van mijn echtgenoot gingen mijn draagkracht te boven. Naast mantelzorgen moest ik ook aan mijn eigen herstel werken. In dit boek beschrijf ik in drie delen hoe ik anders ben gaan kijken naar ziekte en angst. Deel één gaat over hoop, het wonder dat je verwacht. Deel twee staat in het teken van herstel. Je vindt hier praktische ideeën waarmee je zelf aan de slag kunt. Deel drie gaat over gezondheid. Mijn pelgrimstocht naar Santiago speelt daarin een belangrijke rol. Ik overwon mijn ziektes, angsten en burn-out. Ziekte en verdriet noem ik ‘vliegende kreeften’. Als ze me plagen stuur ik ze weg. De kreeften nemen alle narigheid mee op hun vlucht naar de horizon. Van onschatbare waarde voor iedereen die op zoek is en nieuwe hoopvolle vooruitzichten nodig heeft. Informatief, eerlijk en oprecht.’

Parkinson Partner

Wil je het boek ‘De vliegende kreeft’ bestellen? Dit kan via bol.com of via haar eigen website. Haar eerdere boek ‘ParkinsonPartner’ is ook te koop op bol.com en de website van Nicolette de Boer.

Lees ook→ 5 boeken van ervaringsdeskundigen die je gelezen moet hebben

Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Met deze gevoelde urgentie gaat ParkinsonNL het verschil maken op het gebied van onderzoekinnovatie en voorlichting. Wil je weten hoe jij ons daarbij kunt helpen?