Hoofdinhoud

Op zondag 26 september om 16:30 wordt De Muziek Gaat Door uitgezonden op SBS 6: een muzikaal eerbetoon aan zangers Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid die beiden kampen met de ziekte van Parkinson. Het belooft een heel bijzondere tv-uitzending te worden. Over de impact van parkinson, de kracht van muziek en waarom juist nú het moment is om alles op alles zetten en samen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld te stoppen.

Over De Muziek Gaat Door

Het nieuwe, eenmalige SBS 6-programma De Muziek Gaat Door wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en uitgezonden vanuit Hotel Arena in Amsterdam. In deze liveshow ontvangt de presentator een aantal gasten die Rob en Ernst Daniël zullen verrassen met een muzikaal eerbetoon. Wie dit precies zijn, blijft nog even een verrassing. Maar dat muziek de hoofdrol speelt in deze bijzondere liveshow is zeker. Muziek is namelijk juist voor mensen met parkinson een krachtig hulpmiddel, omdat muziek een positieve invloed heeft op ons brein.

Daarnaast vertellen diverse mensen met parkinson in de uitzending over de impact van de ziekte op hun leven en laten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen.

Help parkinson stoppen samen met ParkinsonNL

ParkinsonNL wil met onderzoek, innovaties en voorlichting alles op alles zetten om versneld stappen te zetten richting een wereld zonder parkinson. Want parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Het is een ziekte met een enorme invloed op je leven.

De afgelopen 10 à 15 jaar is het aantal mensen met de ziekte van Parkinson verdubbeld. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 60.000 mensen gediagnostiseerd. Wereldwijd zijn dat er inmiddels 6 miljoen. De verwachting is dat dit aantal de komende 10 jaar nog eens zal verdubbelen. Artsen en onderzoekers spreken zelfs van een parkinson pandemie.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Volgens de neurologen Bas Bloem en Jorrit Hoff, eveneens ambassadeurs van ParkinsonNL, liggen er namelijk juist nu grote kansen. “Alles wijst erop dat we binnen 10 jaar grote stappen gaan zetten tegen parkinson”, aldus professor Bloem, gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. “Maar daar is geld voor nodig.” En ook daarvoor organiseren we deze muzikale liveshow.

– De Muziek Gaat Door, zondag 26 september 16.30 uur, SBS 6 –

Luister ook: de muziek gaat altijd door

Wist je trouwens dat ParkinsonNL in juli dit jaar een muzikale start kreeg met het nummer De muziek gaat altijd door, speciaal geschreven voor Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid? De zangers willen met dit nummer laten zien hoe belangrijk het is dat er meer aandacht is voor de ziekte. Ook Coosje Smid (de dochter van Ernst Daniël), Jim Bakkum, Anita Meijer, Berget Lewis werkten aan het nummer mee.

Heb jij het nummer al gehoord?


Presentator Jeroen van der Boom: “Muziek is mijn passie, en ik wist van tevoren niet dat muziek zoveel positieve invloed kan hebben op mensen met parkinson.”