Hoofdinhoud

Vandaag is het Wereld Parkinson Dag. Een dag waarop we extra aandacht vragen voor iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten. Dat doet ParkinsonNL natuurlijk het hele jaar door.

Campagne en lancering leefstijl keuzehulp

Momenteel voeren we campagne met ‘Sta vooral niet stil bij parkinson, maar kom in beweging’ waarin we iedereen uitdagen op zijn/haar manier een bijdrage te leveren aan meer parkinson onderzoek. En lopen we tijdens Stapril de hele maand april 10.000 stappen per dag om geld op te halen voor meer onderzoek. Extra bijzonder: Vandaag lanceren we de ‘leefstijlkeuzehulp’. Daar willen we vandaag extra bij stil staan en het belang van onderzoek en innovaties nog eens onderstrepen.

Sta vooral niet stil bij parkinson... maar kom juist in beweging

De leefstijlkeuzehulp

Een gezonde leefstijl met regelmatig bewegen, gezonde voeding, ontspanning en goed slapen heeft positieve effecten op bepaalde symptomen van parkinson. Je leefstijl blijvend veranderen, is vaak de grootste uitdaging. Daarom heeft ParkinsonNL de parkinson leefstijl keuzehulp ontwikkeld, samen met een brede groep stakeholders (onderzoekers, zorgverleners, mensen met parkinson en naasten) en ZorgKeuzeLab. Het doel is om mensen met parkinson beter te informeren, te ondersteunen bij het kiezen waar zij mee aan de slag willen gaan en te helpen een gezonde leefstijl vol te houden.

Benieuwd geworden naar de leefstijl keuzehulp en wil je je aanmelden? Lees er meer over op deze pagina:

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.