Hoofdinhoud

Er staan 482 actievoerders te trappelen om zaterdag van start te gaan tijdens BikevoorParkinson. We zijn er klaar voor! Hét jaarlijkse unieke fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Het belooft een hele leuke dag te worden.

Mooie aantallen!

Dit jaar doen er maar liefst 482 actievoerders mee in 52 teams. 4.971 mensen hebben deze kanjers al financieel gesteund. We gaan voor een geweldige opbrengst. Het wordt goed fietsweer en iedereen is enthousiast.

Waar doen we het voor?

Met de opbrengst van BikevoorParkinson 2023 wil ParkinsonNL, samen met mede-organisator ParkinsonNet, een online informatie- en ontmoetingsplatform op de website van de Parkinson Vereniging realiseren. Op het platform kan iedereen terecht voor begrijpelijke, relevante informatie over thema’s als kinderen, sporten, seksualiteit en meer.

Bij ieder onderwerp komen ervaringsverhalen, video’s, podcasts, blogs of berichten van sociale media. Je leest, kijkt en luistert op het platform dus naar verhalen van mensen die zelf in deze situatie zitten.

Het platform is ook een ontmoetingsplek waar je in gesprek gaat met, je vragen stelt aan en leert van andere mensen met vergelijkbare uitdagingen in het leven. Dat kan een enorme hulp en een troost zijn.

Kom langs!

Heb je zin om langs te komen zaterdag? Je bent van harte welkom! Het Shimano Experience Center in Valkenburg is de start van alle lussen (routes) en tevens vaste verzorgingspost. Na elke lus komt iedereen weer terug bij het Shimano Experience Center. Je kunt daar ook gezellig wat drinken en eten en er zijn diverse stands. De finish van BikevoorParkinson is bovenop de Cauberg bij Landal Kasteeldomein De Cauberg (Cauberg 29). Hier vindt ook om 15.30 uur de officiële cheque-uitreiking plaats. Leuk als je onze fietsers komt aanmoedigen. We zien je graag! Hier vind je alle informatie over het evenement.

Jouw bijdrage is heel erg welkom

Wil jij een bijdrage doen aan dit mooie doel? Aan een specifieke actievoerder of een team? Of gewoon een algemene donatie doen aan ParkinsonNL. Dat kan en daar zijn wij heel erg dankbaar voor.

Help mee

Wil je inspirerende verhalen lezen van andere mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Gino die in actie kwam tijdens de Marathon van Rotterdam. Of van Nigel die de Kennedymars in Someren liep.