Hoofdinhoud

Tim van der Laan is 29 jaar oud en woont in Zwolle. Hij doet dit jaar voor het eerst mee met de 4Daagse. Deze gaat hij samen met zijn vriendin Lotte (27) vanaf 18 juli lopen.

‘Waarom heb je gekozen om de 4Daagse te lopen?’

‘Mijn vader Menno had de ziekte van Parkinson. Helaas is hij 17 december 2022 overleden aan de gevolgen van parkinson. De ziekte heeft een enorme impact op de persoon die de diagnose krijgt, maar ook op het hele gezin en vrienden en familie. Je ziet iemand in de loop der jaren achteruitgaan. Je kan er niets aan doen en je weet dat het niet meer beter wordt… Dit geeft een machteloos gevoel,’ zegt Tim. Samen met Lotte wilde hij een fysieke uitdaging aangaan. Eerst dachten ze eraan om een hele marathon te gaan lopen, maar ze haakten af door de hoeveelheid trainingen die ze in korte tijd moesten gaan afleggen. ‘Via de communicatie vanuit de 4Daagse vernamen we dat je ook voor het goede doel kon lopen. Dit was de perfecte uitdaging. En heel eerlijk, we hebben ons echt vergist hoeveel tijd het kost om voor de 4Daagse te trainen,’ lacht Tim.

Tim en vriendin Lotte

‘Wat gaat dit avontuur je brengen, Tim? ‘

‘Van wat ik heb gehoord is het wandelen van de 4Daagse erg zwaar. Toch gaat de sfeer en het publiek ons extra kracht geven. Het schijnt dat als je de laatste dag echt heel moe bent, je wordt gedragen door het publiek. Daar kijk ik echt naar uit! Ook ben ik erg benieuwd naar de andere wandelaars. Het lijkt me leuk ze te ontmoeten en gezellig pratend de dagen door te komen. Op de laatste dag komen er ook supporters langs te kant staan. We verwachten dat mijn moeder er is, de ouders van Lotte en ook Karin (de stiefmoeder van Tim en de weduwe van Menno),’ zegt Tim. Hij en Lotte zijn samen veel aan het trainen, want dat vinden ze beiden wel zo gezellig om te doen.

‘Hoop je verder nog iets te bereiken naast je streefbedrag?’

‘Ik hoop dat de boodschap: ‘Parkinson moet de wereld uit’ overkomt. Ik ben heel benieuwd wat ParkinsonNL gaat doen met de bijdrage van de sponsorlopers. Ik zou het mooi vinden als dit duidelijk wordt vermeld.’

Een tip voor jou van Tim

We vroegen Tim naar een tip voor als je zelf een actie wilt opzetten. Zijn tip? ‘Doe het gewoon, zet een actie op! Ik twijfelde zelf nog over het streefbedrag wat ik wilde, maar gewoon hoog inzetten. Er waren twijfels, bereik ik wel mensen met mijn actie, komen er wel donaties binnen? Maar de respons die we krijgen overtreft al mijn verwachtingen. Schat je streefbedrag dus niet te laag in,’ zegt Tim.

Wil jij Tim steunen met zijn mooie actie? Klik dan op de knop hieronder!

Help mee

Jij kan helpen door een donatie te doen en Tim zijn mooie actie te steunen. Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Gino die in actie komt tijdens de Marathon van Rotterdam. Of Nigel die de Kennedymars in Someren loopt.