Hoofdinhoud

Iedere dag 40 kilometer lopen tijdens de 4Daagse. Dat gaat Gea van den Ancker (54 jaar) doen voor ParkinsonNL. Ze vertelt je graag waarom!

Even voorstellen

Gea is getrouwd met Gemco. Zij hebben samen twee kinderen: Niels en Tim van 22 en 20 jaar oud. Ze wonen in Nes aan de Amstel, een klein dorpje onder Amstelveen. Gea en haar man hebben samen een timmerbedrijf waar ze het erg druk mee hebben. In haar vrije tijd wandelt ze veel met hun hond Senna en het liefst dan ook nog samen met haar man Gemco om ook gelijk een rondje te trainen. Ook is ze al 1,5 jaar bezig met hardlopen: ‘dat blijf ik een uitdaging vinden,’ zegt Gea.

Waarom doe je mee aan de 4Daagse?

In 2018 deed Gea voor de eerste keer mee. Daarvoor had haar man al zeven keer meegedaan. Na 7 keer ‘inhalen’ op de Via Gladiola vond ze het tijd om zelf eens mee te doen. ‘De kinderen werden ouder en wij gingen graag samen deze nieuwe de uitdaging aan,’ lacht Gea. Dit wordt voor haar de vierde keer en het blijft iedere keer weer een uitdaging. Ondanks dat het veel kilometers zijn voelt het voor Gea nog steeds als een weekje vakantie. Ze geniet er volop van dat ze dit nog kan doen. Voor de voorbereiding wandelt Gea al veel en probeert ze regelmatig van tevoren wandeltochten te lopen. Dit jaar loopt er ook een groep vrienden mee waar ze al eerder mee hebben gelopen. ‘De Egmond Wandel Marathon, De Oer-IJ expeditie, de 30 van Zandvoort en de Citywalk zijn wel tochten die in onze voorbereiding altijd voorkomen. Ik hoop dat we veel plezier met elkaar en alle andere deelnemers beleven. En vooral trots en blij dat we dit in goede gezondheid kunnen volbrengen. En vooral dit jaar als extra: veel geld ophalen voor ParkinsonNL!’ zegt Gea.

Gea en hond Senna
Gea samen met haar hond Senna

Wandelen voor ParkinsonNL

Sinds een paar jaar heeft de vader van Gea de ziekte van Parkinson. Zij en haar gezin maken dit van dichtbij mee. Er is ook onzekerheid over de toekomst en de erfelijkheid van de ziekte. ‘Hij gaat nooit meer vooruit qua gezondheid, dus als ik op deze manier geld kan ophalen voor onderzoek naar betere medicatie doe ik dat heel graag,’ zegt Gea. Ze geeft haar actie voldoende aandacht, want Gea geeft regelmatig op Facebook en Instagram updates over haar trainingen voor de 4Daagse. Ze hoopt vooral de Vierdaagse te volbrengen. ”Ik doe dit natuurlijk ook zodat mijn ouders en vooral mijn vader hier nog van kunnen genieten, want wij genieten er zeker van. Hopelijk overtref ik mijn streefbedrag. En ik ga ervan uit dat dit bedrag weer bijdraagt aan onderzoek. Alle kleine beetjes helpen!’ zegt Gea. Ze hoopt dat de ziekte voor de mensen die het hebben draagbaar en menswaardig blijft voor in de toekomst, want voor velen is dat nu niet zo. ‘Laten we de mantelzorger, in ons geval mijn moeder, ook niet vergeten. Als zij niet zoveel voor mijn vader doet wordt het voor mijn vader nog zwaarder. Zoveel respect hoe ze dit samen doen,’ zegt ze.

Wil jij Gea steunen met haar mooie actie? Klik dan op de knop hieronder!

Een tip voor jou van Gea

‘Het feit dat je al een actie opzet, geeft je energie. En als er dan ook nog gedoneerd wordt maakt mij in ieder geval heel blij. Ik waardeer alle acties die er lopen. Het is zo mooi om te zien dat zoveel mensen zich voor iets inzetten. En het gaat om de actie, en alle kleine beetjes helpen. Dus wie niet waagt…’ sluit Gea af.

Help mee

Jij kan helpen door een donatie te doen en Gea haar mooie actie te steunen. Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van Gino die in actie komt tijdens de Marathon van Rotterdam. Of Nigel die de Kennedymars in Someren loopt.