Hoofdinhoud

De hele maand april 10.000 stappen per dag. Een sportieve uitdaging waar 494 wandelaars aan mee deden. Hiermee leverden zij niet alleen een persoonlijke prestatie, maar ook een inspanning met een groter doel: geld inzamelen voor ParkinsonNL en zo bijdragen aan meer parkinson onderzoek.

De cijfers

We kunnen wel stellen dat Stapril een geweldig succes is geweest. Vele wandelaars deelden hun verhaal op social media en kwamen door hun dagelijkse wandelingen aan hun stappendoel. Voor mensen met parkinson is bewegen niet vanzelfsprekend en waren de 10.000 stappen per dag niet altijd haalbaar, dus verzon Stapril een omrekentool. Deze tool maakte het mogelijk om diverse bewegingsvormen om te zetten in stappen. Zo tellen tal van bewegingsvormen mee zoals tuinieren, yoga, huishoudelijk werk en zwemmen.

➡ Waarom wandelen zo goed is voor mensen met parkinson

  • In totaal liepen 494 wandelaars voor ParkinsonNL
  • En 102.622.035 stappen zijn gezet in de hele maand april

Dankbaar voor het opgehaalde bedrag

ParkinsonNL is dankbaar voor alle lopers, donateurs en mensen die hebben meegelopen met onze wandelaars. De saamhorigheid is weer kenbaar gemaakt door deze sportieve uitdaging. Directeur Adse Jelles spreekt graag zijn waardering nog eens uit in onderstaande video. Benieuwd naar het opgehaalde bedrag? Bekijk de video!

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.