Hoofdinhoud

Nu we een nieuw jaar ingaan, blikken we graag nog eens terug op alle fantastische acties die nu al voor ParkinsonNL zijn gehouden. Wij zijn namelijk supertrots én dankbaar dat zoveel mensen zich samen met ons hebben ingezet.

Er zijn tot nu toe al heel wat helden die acties voerden om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte van Parkinson. En wat hebben zij het goed gedaan! Dus op de eerste plaats: mogen we iedereen waanzinnig bedanken voor het bijdragen?

Samen stappen zetten

Het stelt ParkinsonNL namelijk in staat om baanbrekend onderzoek en innovaties op te starten en te financieren. Hiermee willen we écht het verschil maken voor mensen met parkinson. Zo zetten we dus samen stappen om de ziekte de wereld uit helpen!

Van push-up actie tot donatiebox

Wat er allemaal gedaan is? Een greep uit het aanbod: challenges, push-up acties, donatieboxen of Tikkie-acties op verjaardagen en gesponsorde fietstochten en hardloopwedstrijden. De gemene deler om een actie te houden, is vaak het hebben van een naaste met de ziekte van Parkinson, zo hoorden we terug. Iets kunnen doen of bijdragen in de strijd tegen de ziekte, blijkt hierbij vaak een drijfveer te zijn voor het houden van een actie.

Dit deden zij

Het liefst zouden we hieronder iedereen bedanken die dit jaar op zijn of haar manier bijdroeg, maar dat zou wel een heel lange lijst worden. Daarom een paar voorbeelden van acties ter inspiratie:

Voorbeeld 1: Medi Spa Annelies houdt loterij

Actie: In de maand december 2021 heeft Medi Spa Annelies geld ingezameld. Annelies Aarts en haar medewerkers hebben alles op alles gezet en verkochten loten voor een loterij, zochten sponsors en gaven veel fijne prijzen weg.

Waarom: De reden voor Annelies om dit te organiseren? “Het raakt me niet alleen, maar parkinson heeft ook een bijzondere link naar ons vak. Wij zorgen dat onze gasten lekker in hun vel zitten, mensen met parkinson zitten juist gevangen in hun lichaam. En helaas heb ik het van dichtbij meegemaakt en moeten toezien hoe mijn moeder door de ziekte gevangen raakte in haar eigen lichaam.”

 

Voorbeeld 2: naar de Noordkaap

Actie: Dennis en Isabelle deden mee aan de Noordkaap-challenge. Een rit van ruim 7.200 kilometer, door 6 landen in 12 dagen, naar het noordelijkste puntje van Europa. Door sneeuw, in het donker over gladde wegen, de kou trotserend. En dat alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor ParkinsonNL. 

Waarom: de moeder van Isabelle werd getroffen door de ziekte en zo willen de twee bijdragen om de ziekte te wereld uit te helpen.

Voorbeeld 3: 1000 kilometer in 30 dagen

Actie: Geert liep in november 1000 kilometer hard in 30 dagen. Hij rende door 12 provincies en laat zijn tochten sponsoren voor de strijd tegen parkinson.

Waarom: ‘De impact die de ziekte heeft op het leven van mijn moeder is enorm.’

Geert van Nispen hardlopen voor ParkinsonNL

Voorbeeld 4: Push-ups voor Parkinson

Actie: Thijs doet elke dag gesponsorde push-ups voor Parkinson. Het doel is om elke push-up te laten sponsoren voor € 1,-, zodat Thijs een bedrag van € 50.000,- kan doneren aan ParkinsonNL voor onderzoek, innovaties en voorlichting. 

Waarom: De vader van Thijs Nowee is een aantal jaar geleden gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. Daarom (en voor alle anderen met deze verschrikkelijke ziekte) kwam Thijs in actie. 

Voorbeeld 5: Fietsen voor parkinson

Actie: Ed van Mil deed dit jaar mee aan het fietsevenement BikevoorParkinson.

Waarom: Ed heeft sinds zes jaar zelf de diagnose parkinson. Dit was de zesde (!) keer dat Ed meedeed aan het evenement. Het werd een bijzondere editie.

Doe ook mee!

Start ook een actie! Je kunt dit zo groot en zo klein maken als je wilt. Dat kan al door koekjes te bakken, te fietsen of wandelen. Op deze pagina lees je meer informatie over het starten van een actie. Liever een donatie of schenking doen? Dat kan natuurlijk ook. 

En nu we toch bezig zijn. Als jij vorig jaar een donatie hebt gedaan, mogen we je dan ook hartelijk bedanken? Onze dank is groot!