Hoofdinhoud

Lonneke van Mook (48) woont samen met haar man Chris (51), zoon Chris (16) en dochter Kiki (14) in Velddriel. Ze geniet van haar gezin. Het is bij hun thuis een beestenboel. Zoon Chris heeft een kudde schapen, dochter Kiki een paar Shetlanders en daarnaast de schuurkat Dikkie en huiskat Snoetje. Om mensen die in dezelfde situatie zitten als Lonneke en haar gezin te steunen, wil ze graag haar verhaal delen.

Een prachtig verhaal

Lonneke benaderde ParkinsonNL met een video die zij heeft gemaakt. Het gezin weet sinds 3,5 jaar dat Chris parkinson heeft. Dit heeft een enorme impact op Chris zelf, maar ook op het hele gezin. ‘Als gezin merkte ik dat we vooral in het begin heel erg op zoek waren naar mensen die hetzelfde meemaken als wij. Het gevoel niet alleen te staan. Dat mensen je zonder woorden begrijpen… Dat is alles waard… Graag zet ik me in en maak ik me er hard voor samen parkinson de wereld uit te helpen,’ zegt Lonneke.

We vroegen aan Lonneke of ze haar verhaal met ons wilde delen. En dat heeft ze gedaan. Via onderstaande button kun je haar verhaal downloaden en lezen. Lonneke en ParkinsonNL hopen dat dit verhaal voor vele naasten van mensen met de ziekte van Parkinson een steun kan zijn.

Lonneke van Mook

Lonneke van Mook en haar gezin

Meer verhalen

Wil je meer échte verhalen lezen? Nathalie Kelderman vertelt je over haar diagnose parkinson en hoe zij dat combineert met haar werk. Kristina maakte een podcast ‘Papa’s parkinson’ over haar vader en zijn parkinson.