Wij zijn
ParkinsonNL

De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Het treft oud én jong. ParkinsonNL gaat voor het afremmen en liefst voorkomen van de ziekte. Tot die tijd zorgen we ervoor dat mensen met parkinson en hun omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Wat we doen

ParkinsonNL richt zich op grensverleggend onderzoek en baanbrekende innovaties. In 2030 willen we weten hoe we parkinson kunnen voorkomen en het ziekteproces kunnen afremmen.

Wie we zijn

ParkinsonNL is onderdeel van de Parkinsonalliantie, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met parkinson. Wil je meer weten over onze achtergrond?

Parkinson Kennisquiz

Wat weet jij van
parkinson?

Symptomen Parkinson

De ziekte van Parkinson begint vaak met slechter kunnen ruiken, moeite met de stoelgang (obstipatie), onrustige bewegingen tijdens het dromen en somberheid. Daarna nemen de klachten toe en die verschillen per mens.

Diagnose Parkinson

Je kunt de diagnose parkinson nu pas stellen als mensen al moeilijk bewegen. Dan is bij de ziekte van Parkinson inmiddels 70% van de hersencellen in de zwarte kern afgestorven. We zouden parkinson graag eerder willen ontdekken, dan we nu kunnen.   

De Gezichten van Parkinson

In de documentaire ‘De Gezichten van Parkinson’ wordt duidelijk wat voor impact parkinson heeft. Niet alleen op degene die de ziekte heeft, maar ook op zijn of haar naasten. Parkinson kent vele gezichten. En nog steeds zien mensen deze ziekte vaak alleen als een ziekte waarbij je trilt en die voorkomt bij oudere mensen. Maar wat doet deze ziekte nu echt? En hoe blijf je positief als je deze slopende ziekte krijgt? Een aanrader om te kijken! Voor iedereen.

Kim portret