De Muziek Gaat Door

De Muziek Gaat Door is de allereerste live tv-show waarin we aandacht vragen voor parkinson. Parkinson is de snelst groeiende hersenaandoening van dit moment. Ook Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid zijn door de ziekte getroffen.

Uitzending gemist? Je kunt De Muziek Gaat Door terugkijken via onderstaande knop.

© Bart van der Putten

Hoogtepunten van De Muziek Gaat Door

Het tv-programma  De Muziek Gaat Door werd gepresenteerd door Jeroen van der Boom. In de show ontving de presentator Jim Bakkum, Coosje Smid, Henk Poort, Marco Bakker, Berget Lewis en Edsilia Rombley die Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid verrasten met een muzikaal eerbetoon. Daarnaast vertelden verschillende mensen met parkinson over de impact van de ziekte op hun leven en lieten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen.

Bonusmateriaal

Bas Bloem over parkinson: ‘Het is een ziekte van mensen die middenin het leven staan’

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment. Neuroloog Bas Bloem spreekt tijdens de liveshow De Muziek Gaat Door zelfs van een pandemie. ‘Een pandemie is een ziekte dat supersnel groeit, niemand spaart, jong en oud, man en vrouw, en dat is bij parkinson het geval.’

Besteding donaties

Parkinson stoppen begint nu.
Met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Benieuwd wat we met donaties doen? Lees dan snel verder!

Wie wij zijn

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Benieuwd wie we zijn en waar we voor gaan?

De kracht van muziek

Muziek speelde een hoofdrol in de bijzondere liveshow. Muziek is namelijk juist voor mensen met parkinson een krachtig hulpmiddel vanwege haar positieve invloed op het brein. Wil je hier meer over weten?

Het belang van onderzoek naar parkinson

Waarom is onderzoek zo essentieel om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen? Neuroloog Bas Bloem legt het hieronder uit.