ParkinsonNL ambassadeur

Jan Heemskerk: ‘Eerlijk en herkenbaar vertellen over mijn nieuwe leven

Jan Heemskerk is van huis uit lifestyle-tijdschriftenmaker, columnist en schrijver. 

Hij geniet bescheiden bekendheid als voormalig hoofdredacteur van de mannenbladen MAN, FHM en Playboy. Jan was ook lange tijd columnist bij onder meer Linda. (samen met Saskia Noort), Flair (met Marcel Langedijk) en Kek Mama (over vaderschap en relatie). En schreef voor vrouwenbladen als Libelle, Margiet Viva, Plus, Jan, Saar, Telegraaf Vrouw en Volkskrant Magazine talloze artikelen, vooral over de verhouding en verschillen tussen man en vrouw. Maar hij draait zijn hand ook niet om voor het presenteren van een radio/tv en/of podcast-programma.  

Jan Heemskerk

Jan schrijft ‘zelfhulp’-boeken

Laatstelijk publiceerde Jan de ‘zelfhulp’-boeken ‘Als Jan het kan – Gezond en slank voor gewone mannen’ en ‘Stoppen met tobben – De zoektocht naar een luchthartiger leven’.

Toen wist het nog niet dat hij Parkinson onder de leden had. Als vaste columnist van ParkinsonNL vertelt Jan eerlijk en herkenbaar over zijn ‘nieuwe leven’.  

Sinds 2021 de diagnose parkinson

Jan kreeg in 2021 officieel de diagnose parkinson en wil graag een nuttige bijdrage leveren aan de bewustwording van deze ziekte, door – zoals hij dat nou eenmaal doet – zijn leven als parkinsonpatiënt te portretteren. Natuurlijk met zijn kenmerkende mix van empathie en zelfspot. Jan is dankbaar dat hij een mooi podium krijgt als ambassadeur van ParkinsonNL. 

Wil je meer lezen over Jan?

Bekijk ook: