Hoofdinhoud

In het weekend van 22-24 september stond de stad Nijmegen volledig in het teken van de ziekte van Parkinson. Verspreid over de stad waren er 3 dagen lang activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, culinair, sport en zelfs dans! We vertellen je graag meer over deze drie fantastische dagen.

De opening van het weekend

Het weekend werd vrijdag officieel geopend in een afgeladen Stadsschouwburg door Burgermeester Bruls en natuurlijk prof. dr. Bas Bloem. Het programma van het weekend was erg gevarieerd. Onder voorzitterschap van de voorzitter Raad van bestuur van het Radboud UMC Bertine Lahuis werden we meegenomen in de wondere wereld van parkinson. Van de geschiedenis van parkinson tot de laatste stand van zaken op het gebied van leefstijl. Later op de avond vond er een prachtig concert plaats in de Stevenskerk door geweldige artiesten; Sophia Dragt, Evelien Asberg en Ernst Daniel Smit met zijn dochter traden op. In de Stevenskerk was ook het hele weekend een expositie te bekijken. In de oudste kroeg van Nijmegen “In de Blaauwe Hand” praatten we nog even na met elkaar. Wat een dag!

Een parkinson diner

Zaterdag begon als een stralende, zonnige dag. In de dome was een tentoonstelling te zien over alle facetten van parkinson. In Arthouse Lux werden verschillende lezingen gehouden. De lezingen waren zo goed bezocht dat de zaal regelmatig “vol” moest verkopen. Op het terrein van het Radboud werd er ondertussen gesport. Volleybal waar neuroloog Bas Bloem de opslag nog 1 keer voordeed, tot een clinic van tafeltennis kampioene Bettine Vrieskoop, die zelfs voor deelnemers aan het WK ping pong onverslaanbaar bleek. De dag werd afgesloten met een groot diner in de Stevenskerk. Het diner was voor velen een succes. De saamhorigheid was groot en er werden oude en nieuwe vriendschappen gesmeed.

Afsluiting

De laatste dag brak aan en de eerste activiteit van deze zondag was een ‘Wandellezing’ door de stad onder leiding van onze ambassadeur Bas Bloem. Gedurende deze wandeling gaf hij een lezing over het thema ‘Vitaliteit en de ziekte van Parkinson’. In de bibliotheek de Mariënburg werden ondertussen boeken gepresenteerd en gesigneerd over het thema parkinson. De middag werd afgesloten met een heus dansfeest. Bewegen is erg goed tegen parkinson, maar dit was de overtreffende trap. Het dansfeest transformeerde in een disco onder leiding van bijzondere dj’s. Dit weekend laat maar weer eens zien dat mensen met parkinson het vermogen hebben om er ondanks hun beperkingen toch het beste van de maken.

Wij willen iedereen bedanken die aanwezig was bij het succesvolle Parkinson Weekend 2023.

Was jij erbij? Laat ons weten wat voor jou het hoogtepunt was! Deel je ervaring:

 

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.