Hoofdinhoud

Op zaterdag 2 september 2023 staan we weer op de trappers in Valkenburg om parkinson de wereld uit te fietsen tijdens BikevoorParkinson. Ben jij er ook bij? Je kunt je vanaf vandaag inschrijven.

Hét jaarlijkse fietsevenement

BikevoorParkinson is hét jaarlijkse fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Met als doel samen een gezellige dag fietsen in de heuvels van Zuid-Limburg en geld ophalen voor een mooi parkinsonproject.

Fietsen in lussen

Dit jaar kies je niet voor een ronde van een aantal kilometers, maar voor een speciale lus. De lussen zijn allemaal even lang en in de ene lus fiets je langs kastelen en de andere heeft weer verrassende hoogtes en beklimmingen. Het wordt gegarandeerd weer een geweldig en gezellig evenement. Ook op het Shimano Experience Center is van alles te beleven. Schrijf je dus in dan maken we er samen een feest van.

Op een rijtje

  • We verzamelen in de ochtend bij het Shimano Experience Center
  • We fietsen in lussen van verschillende niveaus. Elke lus is tussen de 30-45 km lang
  • Alle lussen komen samen bij Shimano, daar zie je alle andere fietsers weer en kun je wat eten en drinken bij de verzorgingspost
  • Welke lus je fietst, beslis je op 2 september zelf
  • Uitgefietst? Dan ga je voor de finale-lus richting de finish: Landal Kasteeldomein de Cauberg.
Een van de teams tijdens BikevoorParkinson 2022

Waar fietsen we voor?

Vorig jaar is er door alle fietsers én door de verdubbeling van ParkinsonNet en ParkinsonNL een totaal van bijna € 130.000,- beschikbaar gekomen. Een geweldig groot bedrag. Hiermee zijn twee projecten toegekend die allebei in het teken van bewegen staan.

Voor welke projecten we dit jaar gaan fietsen, wordt binnenkort bekend.

Lees ook: Beweegprojecten toegekend dankzij BikevoorParkinson

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte in Nederland. ParkinsonNL zet alles op alles om de ziekte af te remmen en, uiteindelijk, te voorkomen. Dat doen we door te investeren in baanbrekend onderzoek, innovaties en voorlichting.