Hoofdinhoud

Op 15 april vindt het Symposium Wereld Parkinson Dag van de Parkinson Vereniging weer plaats. Het thema dit jaar is: ‘Laat parkinson niet winnen!’ Wat kun je zelf doen om de regie te houden over je ziekte? En welke invloed heeft je leefstijl op het verloop van parkinson of parkinsonismen? Wie of wat kan helpen om de ziekte van Parkinson niet te laten winnen? Welke onderzoeken, beweeg-/voedingtips en hulpmiddelen geven op dit moment hoop en wat mogen we ervan verwachten?

Wat staat er op het programma?

Tijdens het symposium zullen vooraanstaande sprekers het belang van bewegen, voeding, mentale gezondheid en passende hulpmiddelen als ook het nemen van de eigen regie over de ziekte van mensen met parkinson(ismen) aan de orde stellen en ontwikkelingen op het gebied van leefstijl voor presenteren.

Het programma is nog onder voorbehoud, maar je kunt een mooie opening met dans verwachten, er zijn diverse workshops over bewegen en voeding te volgen en vanzelfsprekend zal onze ambassadeur prof. dr. Bas Bloem spreken. De sessies zijn interactief en het is fijn om met gelijkgestemden samen te zijn. Ieder jaar is het een groot succes. Zorg dus dat je erbij bent.

Een informatiestand tijdens het symposium

Voor wie is het symposium?

Het symposium wordt gehouden voor de leden van de Parkinson Vereniging: mensen met de ziekte van Parkinson en/of een Parkinsonisme, naasten en zorgverleners. Ook als je nog geen lid bent, ben je van harte welkom. Je wordt dan gelijk lid voor 1 jaar lid als je je aanmeldt voor dit symposium en zo kun je gebruik maken van alle voordelen van het lidmaatschap.

Waar is het symposium?

Het symposium vindt plaats in Papendal, Arnhem

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte in Nederland. ParkinsonNL zet alles op alles om de ziekte af te remmen en, uiteindelijk, te voorkomen. Dat doen we door te investeren in baanbrekend onderzoek, innovaties en voorlichting.