Het boek ‘De ParkinsonPandemie’

De ziekte van Parkinson wordt een pandemie. Tussen 1990 en 2015 is het aantal mensen met parkinson verdubbeld tot meer dan 6 miljoen wereldwijd, en de verwachting is een verdere verdubbeling tegen 2040. Daarmee is het de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld. Dit komt gedeeltelijk door de vergrijzing: oudere mensen hebben een hoger risico op parkinson.

Maar parkinson lijkt ook een door de mens veroorzaakte ziekte te zijn, met een rol voor de industrialisering en giftige stoffen zoals landbouwbestrijdingsmiddelen, zware metalen en oplosmiddelen.
Parkinsonpandemie ParkinsonNL
Prof. Dr. Bas Bloem en Dr. Jorrit Hof


In het boek is er onder meer veel aandacht voor de relatie tussen bestrijdingsmiddelen en parkinson. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de recente resultaten van onderzoek die laten zien dat bijvoorbeeld een mediterraan dieet, veel sporten en de inname van koffie een positief effect heeft op de ziekte.

Wil jij het hoofdstuk lezen over het verband tussen giftige stoffen en parkinson uit het boek ParkinsonPandemie? Dat kan via de button hieronder!

Dit boek is belangrijk voor iedereen die door deze ziekte is of kan worden geraakt – patiënten, gezinnen, zorgverleners, politici en activisten
– Bas Bloem, Neuroloog

ParkinsonNL verlegt grenzen in het leven van mensen met parkinson

Onze focus ligt op het afremmen en liefst voorkomen van de ziekte van Parkinson. Tot die tijd zorgen we ervoor dat mensen met parkinson en hun omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. Doordachte fondsenwerving legt daarbij de basis om doelgericht te investeren in onderzoek, innovaties en voorlichting.

Meer lezen?

Wil je ook de rest van het boek lezen? Bestel jouw exemplaar door op onderstaande button te klikken. Je wordt doorgestuurd naar de webshop van de uitgever.