Hoofdinhoud

Vier studenten van de Eindhovense opleiding Audiovisuele Media & Film maken een documentaire over de impact van ziekte van Parkinson. Op wie parkinson heeft en op zijn of haar omgeving. ParkinsonNL toont hun serie binnenkort online.

Luc van den Elsen is de regisseur van de vier en bedenker van de documentaire. Hij kwam op het idee voor de film, omdat zijn oma jarenlang de ziekte had en zag wat de ziekte met haar deed. 

De verschillende gezichten van parkinson

De vier jonge makers willen met hun documentaire mensen bewust maken wat de ziekte van Parkinson nu echt inhoudt en wat het doet met mensen die hieraan lijden. Dat het hebben van de ziekte veel meer betekent dan alleen het veroorzaken van een trillende arm, wat nog vaak gedacht wordt. De studenten gebruiken hiervoor verschillende perspectieven en veel verschillende ervaringsverhalen. Zo vertellen patiënten, mantelzorgers en een wetenschapper hun verhaal en ervaring met parkinson.

Dit zijn de vier studenten die aan de slag gaan: Bjorn, Luc, Tim en Leon.

Crowdfunding: help mee

De vier gaan aan de slag met het maken van video’s van de portretten. Samen vormen deze een documentaire die over een tijdje te bekijken is via deze site en op onze Facebookpagina en Instagram-account. Om de documentaire te maken, is er geld nodig. De studenten zijn hiervoor een crowdfunding gestart en willen 5000 euro ophalen. De teller staat al op 1500 euro.

Help je mee om dit streefbedrag te halen? Op hun site staat welke tegenprestaties er zijn voor donateurs, zoals je naam op de aftiteling bijvoorbeeld. Help je mee?