Hoofdinhoud

Ruud, Paul en Karen zijn met verschillende mensen diverse acties gestart. Hieruit is een prachtig bedrag van €10.000,- gekomen! Hier zijn we ontzettend blij mee. We zetten ze graag in het zonnetje en vertellen je meer.

Parkinson, ALS en CAA

Op een warme zomerochtend bevinden wij ons in Sluis, Zeeland. Een klein dorp gelegen tussen de velden, bijna tegen België aan. ParkinsonNL is uitgenodigd door Ruud Overes, wellicht bekend van de website Parkinson2beat en de The Parkinson Games. ‘We willen een cheque aan ParkinsonNL uitreiken, maar hij moet wel opgehaald worden,’ lachte Ruud. Bij het thuisadres van Paul en Karen Hermans werd er afgesproken. Zij hebben namelijk het meeste geld opgehaald met het organiseren van een fietstocht in samenwerking met Parkinson2beat. Paul heeft parkinson, maar daarnaast ook ALS en CAA. Onder deze omstandigheden is deze actie een prachtige prestatie!

Een lokale beroemdheid

Het huis van Paul en Karen ligt verscholen in de landerijen. Het is een akkerbouwbedrijf met een woonhuis. Alles straalt rust uit. Karin en Paul zitten in de tuin en Paul start direct met zijn verhaal. Hij heeft parkinson en ALS, maar is bovenal een brok enthousiasme. Hij praat vooral graag over wat hij het liefste doet: fietsen. Geïnspireerd door Ruud Overes die eerder half Europa doorfietste heeft Paul vele kilometers, met name in Zeeland, afgelegd. Hij is daarmee een lokale beroemdheid geworden in de omgeving van Sluis. Paul haalde daar veel geld mee op, wat hij nu aan ParkinsonNL wil doneren.

Een gedeelde passie: fietsen

Paul is onvermoeibaar en heeft alweer een nieuwe fietsactie opgezet. Ondanks dat fietsen zijn lust en leven is, gaat het niet altijd even gladjes. Er zijn goede en minder goede dagen. Sinds Paul ook de diagnose ALS heeft gekregen wordt het er allemaal niet beter op. Toch is het prachtig om te zien hoe Paul en zijn vrouw omgaan met deze dubbele tegenslag. Ze blijven optimistisch en zetten de situatie zo goed mogelijk naar hun hand. Ze kochten een bus waar Paul zijn speciale ligfiets in kan om zo nog mobieler te worden. Ook is hun huis aangepast om op de begane grond te kunnen slapen en leven. Ruud Overes, hun fietsinspirator, arriveerde wat later. Ook hij had z’n ligfiets mee. Vaak fietst hij samen met Paul. In de tuin is de cheque aan ParkinsonNL van €10.000,- uitgereikt. Te besteden aan fundamenteel onderzoek.

Het bedrag is opgehaald door deze mooie acties/actievoerders:

  • Benefietfietstocht georganiseerd door Paul en Karen Hermans
  • Het popconcert RockNParkinson georganiseerd door Sander Loman
  • Benefiet golftoernooien van Parkinson2beat: Burggolf Westerpark, Golfbaan Dirkshorn, Golfclub Zeegersloot, Prise d’Eau golf, Drentse golfclub Gelpenberg en Golfcentrum Eindhoven
  • De zonnegroet-actie van Yoga4Parkinson MarYoga
  • Hardloopacties van Monique Bosman
  • Ton en Hanne Retera met een verjaardagscollecte
  • CCS Steenhoven

Wij willen Ruud, Paul, Karen en alle andere actievoerders die voor ParkinsonNL in actie zijn gekomen heel hartelijk bedanken! Met jullie steun kunnen we ons inzetten voor grensverleggend onderzoek, baanbrekende innovaties en goede voorlichting.