Zet
parkinson
op 1.

Luister naar De muziek gaat altijd door. Samen maken we er een nummer 1 hit van.


Een nieuwe pandemie

Parkinson is wereldwijd de snelst groeiende neurologische ziekte. Er zijn in Nederland al bijna 53.000 mensen met de diagnose parkinson, waarvan een deel jonger is dan veertig. In 2040 lijden meer dan 80.000 Nederlanders aan deze progressieve ziekte, die je hersenen en zenuwstelsel aantast. Je leeft jarenlang met steeds ernstiger wordende klachten, die variëren van trillende handen, stijve spieren en traag bewegen tot depressie, angsten en uiteindelijk vaak ook dementie.

Ook zangers Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid zijn door parkinson getroffen. Met steun van ParkinsonNL en artiesten Coosje Smid, Jim Bakkum, Anita Meyer en Berget Lewis zingen zij De muziek gaat altijd door, een nummer over hun worsteling met de ziekte.

Parkinson stoppen is nu begonnen.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer gaan doen? Laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte. Samen zetten we parkinson op 1!

ParkinsonNL: een nieuw fonds

ParkinsonNL is het nieuwe fonds dat mensen met Parkinson een zo goed mogelijk leven wil geven. Met onderzoek, innovatie en voorlichting zetten we bovendien versneld stappen richting een wereld zonder parkinson.

Samen zetten we Parkinson op 1 campagne foto met Berget Lewis, Coosje Smid, Ernst Daniel Smid, Rob de Nijs, Jim Bakkum en Anita Meyer