Wereld Parkinson Dag

Elk jaar op 11 april is het Wereld Parkinson Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten. Dit jaar doen wij dat met de documentaire ‘De Gezichten van Parkinson.

Met deze documentaire wordt duidelijk wat voor impact parkinson heeft. Niet alleen op degene die de ziekte heeft, maar ook op zijn of haar naasten. Parkinson kent vele gezichten. En nog steeds zien mensen deze ziekte vaak alleen als een ziekte waarbij je trilt en die voorkomt bij oudere mensen. Maar wat doet deze ziekte nu echt? En hoe blijf je positief als je deze slopende ziekte krijgt? Een aanrader om te kijken! Voor iedereen.

De documentaire ‘De Gezichten van Parkinson’ is tot stand gekomen in samenwerking met Luc van den Elsen, Bjorn Christians, Tim Klooster en Leon de Wit.

Parkinson kent vele gezichten en is meer dan een ziekte van een oude man die trilt. Het is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Dat moeten echt veel meer mensen weten. In de documentaire ‘De Gezichten van Parkinson’ vertellen mensen met parkinson, hun naasten en zorgverleners hun verhaal. Allemaal zijn ze het erover eens: parkinson moet stoppen en onderzoek is daarvoor hard nodig.

Vandaag krijgt parkinson meer aandacht

Het doel van deze documentaire is om aandacht te vragen voor de impact van de ziekte van Parkinson. Jij kunt ook een bijdrage leveren. Bekijk de docu, deel en like deze via onze socials. Er is meer onderzoek nodig naar deze nare ziekte en dat kunnen we alleen bereiken als meer mensen de ernst van de ziekte begrijpen. En natuurlijk kun je ons helpen met een donatie. Alle beetjes helpen. Dank je wel.

Erik met zijn trompet
Kim tijdens het interview
Lilian en Rianne op de bank

Onderzoek naar de ziekte van Parkinson

We weten nog weinig van de ziekte van Parkinson. Het is tijd dat we meer kennis en inzicht krijgen. Parkinson stoppen begint met voorlichting, onderzoek en innovatie. Om dit te bereiken, start en stimuleert ParkinsonNL nieuwe samenwerkingen en fondsenwerving. Jij kan ook helpen. Met jouw gift investeert ParkinsonNL in goede voorlichting, onderzoek en innovatie. Zodat we samen stappen zetten om parkinson beter te kunnen behandelen, genezen en uiteindelijk voorkomen.