Parkinson wacht
niet

Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Het aantal mensen met parkinson zal binnen de periode 2015 tot 2040 met 56% toenemen.


Draag bij en stop parkinson.

Het aantal mensen met de ziekte van Parkinson groeit enorm. Parkinson is op dit moment zelfs de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld; een meedogenloze ziekte die levens voorgoed ingrijpend verandert. Het aantal mensen met parkinson zal, als we niets doen, binnen de periode 2015 tot 2040 met 56% toenemen!

Er is hoop… dat we door meer onderzoek parkinson kunnen afremmen, ooit genezen en voorkomen.

Maar parkinson wacht niet. Daarom moeten we nú in actie komen!

Dankzij jouw bijdrage komen we steeds een stapje dichter bij het realiseren van onze missie.

De feiten.

In 2020 telde Nederland 63.500 mensen met parkinson. De ziekte treft zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Een op de tweeëntwintig mensen krijgt ooit de diagnose parkinson. Bij ongeveer 30% van hen uit de ziekte zich al vóór de leeftijd van 65 jaar. Een aanzienlijk aantal mensen is onder de 50 of zelfs 40 jaar. Vooral in landen met veel industrie, zoals Nederland groeit het aantal patiënten snel. ParkinsonNL voelt een enorme urgentie om versneld stappen te zetten en parkinson een halt toe te roepen.

Parkinson stoppen begint nu.

Draag bij met een donatie om meer onderzoek mogelijk te maken. Parkinson stoppen doen we samen.

Waarom ParkinsonNL?

Blijf op de hoogte.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer gaan doen? Laat hieronder je gegevens achter en ontvang gratis onze nieuwsbrief met het laatste parkinson nieuws, circa 2 keer per maand.