Vacature: Senior Communicatie Specialist

Aantal uren: 40 uur (1 fte)
Ingaand: 1 september 2023
Vakgebied: Communicatie en campagnes
Locatie: Amersfoort en gedeeltelijk vanuit huis

Ben jij de Sr. Communicatie specialist die de droom van ParkinsonNL helpt te realiseren?

Met frisse ideeën, creativiteit en ondernemerschap ben jij dé persoon die de interne en externe verbinding weet te maken op communicatievlak. Je zet als senior communicatie specialist de strategie neer, vertaalt deze naar concrete plannen en werkt zelf mee om het beoogde resultaat te behalen.

Omschrijving ParkinsonNL

Wist je dat de ziekte van Parkinson de snelst groeiende neurologische aandoening in de wereld is? Tot 2040 stijgt naar verwachting het aantal mensen met parkinson namelijk met 56%. Er zijn dan 98.280 mensen met parkinson in Nederland. Ons streven? Parkinson stoppen. Dat doen we door te investeren in onderzoek, innovaties en voorlichting.

👋 Laten we onszelf eerst even kort aan jou voorstellen. ParkinsonNL is hét fonds voor onderzoek, innovatie en voorlichting op het gebied van parkinson. Wij werven fondsen en maken verschillende onderzoeken naar de ziekte financieel mogelijk. Wij zijn er nog maar kort: in maart 2021 opgericht, maar hebben inmiddels al een CBF-erkenning op zak en zijn onderdeel van Goede Doelen Nederland, Samenwerkende Gezondheidsfondsen én Parkinsonalliantie Nederland. En dat is nog maar het begin.

Wij zijn een ambitieus goed doel en werken met een klein, deskundig en bevlogen team. We hebben het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet en zijn inmiddels voor steeds meer mensen een gekende partij waar het gaat om parkinson. Ons donateurs bestand groeit dagelijks en we zien dat er steeds meer mensen zijn die een actie opzetten om geld op te halen voor ParkinsonNL. Ons merk wint aan bekendheid en ons werk ook. Vanuit jouw rol krijg je alle kansen om mee te werken aan deze verdere groei van ParkinsonNL.

Wat ga je doen?

Als Sr. Communicatie specialist coördineer je alle communicatie werkzaamheden binnen ParkinsonNL. Je bent de linking pin naar de Parkinson Alliantie waar ParkinsonNL onderdeel van uitmaakt. Binnen ParkinsonNL ben je het eerste aanspreekpunt voor communicatie en (fondsenwervende) activatie campagnes. Je werkt nauw samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor social, content, online marketing en fondsenwerving. Je houdt je inhoudelijk bezig met een breed scala aan communicatieactiviteiten, zoals branding, naamsbekendheid, imago, interne communicatie, stakeholders communicatie, campagne opzet- en de uitrol- plus de evaluatie van de campagne resultaten.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan communicatie, in lijn met de merkstrategie en -doelstellingen. Je vindt het leuk om in een klein bevlogen team te werken als meewerkend voorman of voorvrouw. Je kunt daarom zowel het overzicht bewaren, maar ook zorg dragen voor de uitvoering.

Je gaat de communicatiestrategie vormgeven en maakt de doorvertaling naar concrete plannen en doelstellingen. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op voorlichtingsactiviteiten, het vergroten van de zichtbaarheid van de ziekte en naamsbekendheid van ParkinsonNL, zowel intern in de Parkinson Alliantie als extern. Je gaat vervolgens werkplannen opstellen in onze online OGSM tooling en periodiek met je team de resultaten monitoren en analyseren.

Jouw verantwoordelijkheid is dat je het eerste aanspreekpunt bent voor communicatie, de strategie bewaakt en de campagnes monitort.

Je bent daarnaast budgetverantwoordelijk, stuurt externe bureaus aan en bent contactpersoon voor freelancers en zzp’ers.

Wie ben jij?

  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau op communicatiegebied en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt ervaring met het aansturen van teams, bureaus en freelancers, en je weet anderen te motiveren;
  • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van corporate- en interne communicatie, en je bent vindingrijk zowel inhoudelijk als met budget;
  • Je hebt ervaring met opzetten en uitrollen van omni channel activatie campagnes die fondsenwervend zijn;
  • Je hebt oog voor de stakeholdersomgeving waarbinnen ParkinsonNL opereert;
  • Je hebt oog voor (strategische) hoofdlijnen maar ook voor de details;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen.
  • Ervaring binnen een fondsenwervende organisatie is een pré.

Wat we bieden:
ParkinsonNL biedt een salaris tussen €4.000,- en de €5.000,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. De inschaling vindt plaats op basis van ervaring.

Omdat we een moderne startup zijn werken we hybride, dat betekent 2 verplichte dagen op kantoor in het huis van de Gezondheid in Amersfoort, en verder online of eventueel op locatie bij een event.

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met de intentie tot verlenging.

Zo kun je solliciteren

Ben je enthousiast, herken je jezelf in dit profiel en wil jij ons helpen de missie van ParkinsonNL waar te maken? Reageer dan direct! Mail jouw motivatie en cv voor 11 september naar Maarten Nederkoorn via werken@parkinson.nl.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met Maarten Nederkoorn via maarten.nederkoorn@parkinson.nl. Voor meer informatie over ParkinsonNL, kijk je op www.parkinson.nl.