Hoofdinhoud

ParkinsonNL zal dit jaar voor het eerst de prijs voor ‘Beste Publicatie’ en ‘Beste Proefschrift’ uitreiken tijdens het Dutch Parkinson Scientists congres op 3 november in Nijmegen. De twee prijzen zijn te winnen door jonge getalenteerde onderzoekers!

Naast het ondersteunen van impactvol onderzoek, vinden wij het belangrijk jong onderzoeks talent in het zonnetje te zetten. Daarom zal ParkinsonNL tijdens het DPS congres in november voor de eerste keer de prijs voor ‘Beste Publicatie’ en ‘Beste Proefschrift’ uitreiken. De winnaars van de prijzen mogen een presentatie houden over hun publicatie en hun proefschrift en ontvangen €1.000,- prijzengeld.

Om kans te maken op de prijs ‘Beste Publicatie’ ben je een junior onderzoeker die max. 3 jaar geleden is gepromoveerd en eerste auteur is van een wetenschappelijke publicatie die in de periode van september 2021 t/m augustus 2023 is geaccepteerd bij een wetenschappelijk tijdschrift.

Ben je ergens in de periode van september 2021 t/m augustus 2023 gepromoveerd op het gebied van parkinson(isme) aan een Nederlands onderzoeksinstituut? Dan kun je je aanmelden voor de titel ‘Beste Proefschrift’.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Dutch Parkinson Scientists congres. Een congres voor vele onderzoekers en innovators binnen Nederland. ParkinsonNL is aanwezig en zal de prijzen persoonlijk overhandigen.

Ben je een onderzoeker en wil je kans maken?

Aanmelden kan tot en met 15 september 2023. Een aanmelding verloopt via het e-mailadres: research@parkinson.nl Alle informatie die je moet aanleveren, is te vinden in de onderstaande knop:

De aanmeldingen worden beoordeeld door een commissie met afvaardiging van de Wetenschappelijke adviesraad en Maatschappelijke adviesraad.

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.