Hoofdinhoud

Geert van Nispen is 47 jaar en komt in actie voor ParkinsonNL. Als hij niet in het buitenland met een rugzak door de bergen rent of hiked, is hij te vinden in Nederland om tijd door te brengen met vrienden en familie. Hoe hij in actie gaat komen, is nog een geheim maar hij noemt het zelf zijn ‘droom-project’.

Hoe ben je op het idee gekomen om op deze manier in actie te komen voor ParkinsonNL?

‘Twee jaar geleden liep ik 1.000 km in 30 dagen om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson. Mijn moeder heeft parkinson en is de afgelopen twee jaar heel hard achteruitgegaan. Haar zal het niet meer helpen, maar aandacht is nog steeds hard nodig. En hoe kun je beter aandacht krijgen dan door iets groots te doen, iets van de buitencategorie, iets wat mensen zal inspireren of waarvan mensen gaan denken: die is gestoord. Hoe dan ook zal het aandacht genereren voor de ziekte van Parkinson,’ vertelt Geert. Tot nu toe is zijn langste afstand 50 mijl (ongeveer 80 kilometer). Dit vindt hij zelf meevallen, maar dit vinden wij al een topprestatie! Zijn droom-project is nog geheim, maar wat wel bekend gemaakt mag worden is dat het met trailrunning te maken heeft.

Een moeder met parkinson

Geert en zijn familie pakken het per dag. Met name zijn moeder Janneke en haar man Herman leven van dag tot dag en soms van uur tot uur. ‘Het is een onvoorspelbare ziekte. Je geniet van de nog goede momenten en probeert door de slechte momenten/dagen heen te komen. We lachen om de soms toch komische momenten en de voor mijn moeder levensechte hallucinaties. De hond die er bijvoorbeeld altijd is en waarvan mijn moeder dan zegt “Ik snap er niks van, hij krijgt niets te eten en te drinken maar hij wil maar niet dood”. We lachen er maar om, huilen doen we vaak genoeg,’

Geert van Nispen en zijn moeder

Blijf op de hoogte van Geert zijn droom-project

Geert houdt iedereen maar al te graag op de hoogte van zijn droom-project en neemt je graag mee in zijn voorbereiding en avonturen. Ben je benieuwd? Volg Geert dan op zijn social media kanalen of website. Te bereiken via onderstaande knoppen:

Help mee

Wil je andere inspirerende verhalen lezen van mensen die in actie komen? Lees dan ook eens het verhaal van dit hele gezin die in actie komt tijdens de Bereloop. Of Nigel die de Kennedymars in Someren loopt.